fbpx

Tre typer mat som styrker immunforsvaret!

Immunforsvaret ditt har den viktige oppgaven å holde deg sunn og frisk. For å holde immunforsvaret sterkt er det avgjørende at du får i deg nok antioksidanter. Sjekk hvilke matvarer som gir det et solid påfyll for å styrke immunforsvaret!

En god helse avhenger av et velfungerende immunforsvar. Antioksidanter fungerer som kroppens forsvarere mot de små mengdene skadelige stoffer som dannes i kroppen til enhver tid. Antioksidanter finnes i flere utgaver. Blant de mest aktive finner du vitamin C og E, betakaroten, lykopen og selen. Sjekk hvilken mat som styrker immunforsvaret ved å gi deg rikelig av disse!

 

1: Grønnsaker!

Grønnsaker er sunn og god mat som styrker immunforsvaret. Helsedirektoratet anbefaler at minst halvparten av middagstallerkenen din består av grønt, og det med god grunn. Grønnsakene gir oss rikelig med både vitaminer, mineraler og fiber. Dessuten er de lave på fett og karbohydrater, så du kan spise mye av dem uten at du legger på deg av den grunn.

  • Gulrot inneholder mye betakaroten, som er en sterk antioksidant. Betakaroten kan dessuten bidra til at du blir raskere brun ettersom det er det sterkeste forstadiet til vitamin A.
  • Spinat er proppfull av vitamin A og har like mye C-vitamin som appelsin. Med andre ord er spinat helt klart på topplista over mat som styrker immunforsvaret.
  • Tomat gir deg mye lykopen, i tillegg til både E- og C-vitamin, samt betakaroten. En skikkelig sunnhetsbombe for immunforsvaret.
grønnsaker er bra for immunforsvaret
Grønnsaker inneholder mye fiber og antioksidanter.

 

2: Frukt, bær og nøtter!

Helsemyndighetene anbefaler at vi spiser minst fem porsjoner frukt og grønt hver dag. Frukt inneholder ofte store mengder fruktsukker, men tilførselen av vitaminer og mineraler er likevel uvurderlig.

  • Appelsin er klassikeren når man snakker om C-vitaminpåfyll. Den regnes absolutt som mat som styrker immunforsvaret. Studier viser at det er sunnere å få C-vitamin gjennom appelsin enn gjennom helsekostprodukter.
  • Jordbær inneholder mye C-vitamin og fiber. Fiber styrker immunforsvaret fordi det bedrer fordøyelsen og dermed lar deg nyttiggjøre næringsstoffene bedre.
mat som styrker immunforsvaret
Frukt, nøtter og bær er supermat for immunforsvaret.

 

3: Fisk og skalldyr!

Sjømat er mager mat med mye proteiner og sunt fett. Fet fisk er rik på vitamin D, som har en nøkkelrolle i sykdomsbekjempelse.

  • Laks og ørret er mat som styrker immunforsvaret. Det gode innholdet vitamin D og sunne fettsyrer gjør deg bedre rustet til å bekjempe sykdom.
  • Østers er proppet med jern, vitamin D, vitamin A, vitamin E og inneholder dessuten den viktige antioksidanten selen.
østers er bra for immunforsvaret
Østers er proppfull av selen.

 

Spis sunt og variert

Et grunnleggende sunt kosthold bestående av mat som styrker immunforsvaret er det som skal til for at du har det beste utgangspunktet til å bekjempe sykdom. Unngå mye sukker i kosten, og hold deg til så ferske matvarer som mulig. Begrens mengden bearbeidet mat og pass heller på å få i deg nok frukt og grønt.

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM