fbpx

Så mange skritt må du gå for å få bedre helse

At man kan gå seg til bedre helse er for mange innlysende. Du har kanskje hørt om 10000 skritt grensa? Den hevder at for å ha positiv effekt på helsen må du gå minst 10 000 skritt hver dag. Nå tyder riktignok noe forskning på at det strengt tatt ikke trengs å gå hele 10 000 skritt. Og hvor kommer denne grensen fra og hvorfor stoler alle på den? Kanskje man ikke bør følge den så slavisk som først antatt? 

Studie populasjonen

For å komme til bunns i hvor mange skritt som må til for å få bedre helse, fant vi fram en studie på akkurat dette temaet, nemlig: skritt! I en studie fra 2019 ble de ulike studie deltagerne delt inn i 4 ulike grupper. De ulike gruppene skulle gå x antall skritt hver dag. Hvis man sammenligner den gruppen som gikk minst, med den gruppen som gikk mest ser man størst helseeffekt. Her kan man til og med ha «dødelighet» som utfall hos de minst aktive. En liten bias er at dem som gikk mest ikke i utgangspunktet var de yngste og sprekeste heller. Gruppen i studien som gikk minst gikk i gjennomsnitt ca 2000 skritt hver dag, noe som betegnes som svært lite sammenlignet med dem som gikk over 10 000.

Resultatet av studien

Resultatet av studien tyder på at man på et tidspunkt kommer til en grense der mer skritt ikke nødvendigvis henger sammen med økt helseeffekt. Denne grensen ligger på ca 7500 skritt. Du trenger altså ikke å gå mer enn 10 000 skritt, så lenge du holder deg over 7500. Resultatene viser at dersom du ligger under 7500 skritt om dagen er helseeffektene nesten ikke tilstede og man kan like godt gå 200 skritt som 4000 skritt. MEN, dersom man ser på økning i skritt kan man feks ved å øke fra 7000 til 8000 skritt om dagen få en økt effekt. Hvor effekten er størst er uvisst men det er en helt klar sammenheng mellom økning i antall skritt og positiv effekt på helsen. Visste du forresten av 10 000 tallet kommer fordi det var det høyeste tallet skrittellere i Kina kunne måle før?

Er skritt alene nok til å ha god helse?

Det som kan diskuteres er om å gå 7500 skritt om dagen er nok for å kunne ha en god helse. For mange vil 7500 skritt være uoppnåelig og for andre går man glatt 20 000 skritt om dagen. Dette avhenger jo helt klart mye av jobb, situasjonen man er i og ikke minst utgangspunktet til helsen din! Noen vil hevde at det kun er høy puls og trening som gjelder dersom man ønsker helseeffekter. Man kan se at hos inaktive mennesker vil en økning i antall skritt per dag føre til bedre helse. Dersom du i utgangspunktet er en aktiv person vil effekten av å gå flere skritt være mindre. Man kan også bytte ut antall skritt med litt aktivitet som øker pulsen, dette har også vist seg å ha en svært positiv effekt på folk flest sin helse. Dette forklares med at økt puls tvinger hjerte til å pumpe litt ekstra. Dette vil forebygge bla hjerte og kar sykdommer.

Kilder

  1. KK.no
  2. Usnews.com

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

OPTIFUNCTION™

Muscle, joint & bone

Få en lettere hverdag med mindre muskel- og skjelettplager
OptiFunction er et avansert kosttilskudd utviklet for å lindre og forebygge betennelsestilstander i muskler og ledd, 100% naturlig. I tillegg styrkes og beskyttes skjelettet, samt kroppens evne til å håndtere stress bedres.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM