fbpx

Spis mer frukt, gå ned i vekt!

Frukt har vist seg å være positivt dersom du ønsker en vektnedgang. Selv om frukt inneholder fruktsukker, som kan høres skummelt ut, trenger du ikke være redd. Frukt, grønnsaker og bær er direkte knyttet til vektnedgang, finn ut hvorfor her!

 

FGB = Frukt, Grønnsaker og Bær

FGB, også kalt frukt, grønnsaker og bær har vist seg å være en god kilde til næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Ulike typer frukt, grønnsaker og bær inneholder ulik mengde av de ulike stoffene. Felles for alle er at de nesten utelukkende består av dette. I tillegg består frukt, grønnsaker og bær av en rekke fibre som er bra for fordøyelsen vår. Det fører altså ikke bare til vektnedgang men også en bedre fordøyelse og en god metthetsfølelse.

Beviser fra studier

For at man skal kunne si om noe fungerer eller ikke bør det utføres studier. I en studie utført i 2016 beviste forskerne akkurat dette. At dersom noen spiser mer frukt, går de ned i vekt. Resultatene er noe overraskende med tanke på fakta vi vet fra før. Blant annet at fruktsukker kan ha en negativ effekt på metabolismen vår. Studien er allikavel godt dokumentert. Resultatene av studie viser til at dersom man spiste enten 1 eple, en håndfull bringebær eller litt ekstra salat til middag fikk man et vekttap på hele 1,9kg på underkant av 4 mnd. Effekten viste seg å være større hos personer med overvekt en personer som var i nedre skjikte av normalvektighet.

Hva er grunnen til dette?

Studien påpeker at dersom man spiser en type frukt, grønnsak eller bær til hvert måltid vil man redusere det totale energi inntaket ettersom man blir «mett» av frukten, grønnsakene eller bærene. Det er altså ikke frukten, grønnsaken eller bærene i seg selv som gjør at du går ned i vekt, men rett og slett det faktum at alle inneholder få kalorier og mye fiber. Mye fiber metter godt i magen og man vil derfor spise mindre av det man egentlig skulle ha spist. Frukt, grønnsaker og bær er sunt for kroppen, så dette er utelukkende en positiv effekt.

Hvordan bør jeg gjøre det?

Dersom du ønsker å gå ned i vekt finnes det selvsagt et hav av ulike dietter, kost tilskudd osv. Dersom du ønsker å teste «frukt metoden» kan du enkelt gjøre det på denne måten: Før hvert måltid tar du deg en frukt, en grønnsak eller et håndfull bær som tilsvarer ca 14g fiber. Det er enkelt og google seg fram til fiberinnhold i ulike produkter. Feks inneholder et eple 14g fiber. Inntak dette rett før feks lunch eller sammen med middagen din. Resultatet vil være at du spiser mindre mat til lunch og middag og på den måten vil vektreduksjonen komme raskt. En annen helt upåklagelig fordel er at du får i deg 5 om dagen på en enkel og grei måte som bidrar til en bedre, sunnere og friskere kropp!

Kilder

  1. Ncbi.com
  2. Kk.no

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

OPTIFUNCTION™

Muscle, joint & bone

Få en lettere hverdag med mindre muskel- og skjelettplager
OptiFunction er et avansert kosttilskudd utviklet for å lindre og forebygge betennelsestilstander i muskler og ledd, 100% naturlig. I tillegg styrkes og beskyttes skjelettet, samt kroppens evne til å håndtere stress bedres.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM