fbpx

Hvorfor bør du meditere?

Meditasjon har vist seg å ha en rekke positive effekter på helsen vår. Meditasjon kan skje i form av yoga, mindfulness o.l. Meditasjon kan defineres som mental praksis der kroppen og tankene kommer i sentrum. Hvorfor bør man egentlig meditere og hva har det for seg å utføre meditasjon? Kan det forebygge sykdom eller stress?

Hva er meditasjon?

Målet med meditasjon skal være å oppnå økt velvære. Dette gjelder både fysisk og psykisk. Meditasjon defineres som en mental praksis der man setter et økt fokus på for eksempel tanker eller følelser. Tidligere delte man mellom østlig og vestlig meditasjon. Den dag i dag brukes meditasjon aktivt som treningsform for bedre mental helse, i psykologien og som mental terapi.

Hva oppnår man med meditasjon?

Noen vil si at ved å meditere finner du tilbake til «røttene dine». Man kan se på mennesket som et tre og stort sett lever man over bakken. Når man meditere får man tak på røttene sine og det som ligger under overflaten. Meditasjon kan føre til en rekke positive helsegevinster vi skal komme mer inn på nå.

Meditasjon mot stress

Meditasjon har vist seg å ha en positiv effekt dersom du opplever stress eller kanskje føler at du ikke mestrer hverdagen helt. Meditasjon vil føre til et dypere nivå av egen bevissthet som har vist seg å redusere stress. Dersom du fokuserer på tanker og følelser som gjør deg stresset vil du fort merke at disse vil forsvinne.

Meditasjon mot psyiske lidelser

I nyere tid har meditasjon inntatt sin plass i psykologien. Meditasjon har vist seg å være effektivt mot en rekke psykiske lidelser. Meditasjon fører til en økt selv bevissthet og kan derfor motvirke en rekke lidelser. Meditasjon kan for mange som opplever symptomer fra sin ADHD for eksempel være positivt. Man vil da når man opplever symptomene tre inn i en mental tilstand ved hjelp av pusten sin slik at man roer seg ned.

Meditasjon mot fysiske plager

Meditasjon, gjerne i form av yoga kan også motvirke en rekke fysiske plager. Meditasjon har vist seg å være effektivt på leddsmerter og plager. I tillegg fører meditasjon til bedre søvnkvalitet som gjør at man har en bedre fysisk helse. Meditasjon kan også virke positivt på hjertet og lungene våres slik at man puster bedre og får mer effekt av luften man puster inn.

Trenger vi å snakke om hvorfor man bør meditere?

Som du ser, effektene av meditasjon er mange. Dette gjelder uansett hvilken form for meditasjon du selv ønsker å utøve. Kun 10 minutter effektiv meditasjon hver dag kan ha ekstremt positive effekter på helsen din. Meditasjon har mange positive effekter for deg som menneske. Bruk litt tid på å finne den formen som passer deg best. Kanskje elsker du å dirve med yoga? Ta yogaen til et nytt nivå å start med dypere meditasjon. Her setter kun fantasien begrensninger

Kilder

  1. Snl.no
  2. Meditasjon.no

ANBEFALT

OPTIFUNCTION™

Muscle, joint & bone

Få en lettere hverdag med mindre muskel- og skjelettplager
OptiFunction er et avansert kosttilskudd utviklet for å lindre og forebygge betennelsestilstander i muskler og ledd, 100% naturlig. I tillegg styrkes og beskyttes skjelettet, samt kroppens evne til å håndtere stress bedres.

LES MER

OPTISLEEP™

Sleep better & wake up refreshed

Få en god natts søvn og våkne uthvilt med ny energi
OptiSleep er et avansert kosttilskudd utviklet for å gi bedre søvnkvalitet. Raskere innsovning og dypere søvn, så du kan våkne uthvilt og klar for en ny dag. 100% naturlig og ikke vanedannende.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM