fbpx

Maten som setter fart på forbrenningen din

Å ha en forbrenning som fungerer optimalt er for mange en drøm. Noen har en forbrenning som kanskje fungerer litt for godt, mens andre har en de gjerne skulle ønske funket bedre. De fleste skulle kanskje ønske forbrenningen var bedre enn det den faktisk er. Visste du at det finnes ulike matvarer som kan øke forbrenningen din? Sjekk ut hvilken matvarer det typisk er og tilsett dem gjerne i kostholdet ditt! Det er ganske lett! 

Chilli

Chilli er en matvare en del vegrer seg for å spise. Chillien er kjent for sin sterke smak og ikke minst at det brenner i munnen. Chilli brukes ofte som bi-ingrediens i en rekke ulike matretter. For eksempel brukes chilli hyppig i meksikansk mat og for eksempel i guakamole, taco eller annen sterk mat. Dersom du spiser litt chilli hver dag, eller ett par dager i uken vil forbrenningen og stoffskiftet ditt øke med  25 prosent! Dette er en ganske enkel måte å øke forbrenningen din på. Også smaker jo chilli såå godt! Forslag til matretter du kan inkludere chilli i er for eksempel i taco, i gryteretter, i lasagne eller i supper! Eller kanskje er du litt vågal og vil prøve deg på en chilli olje på Lørdagspizzaen? Chilli setter ikke bare fart på smaksløkene dine, men også forbrenningen din!

Kanel

Kanel er et krydder som typisk forbindes med grøt og koselig juletid. Kanel har vist seg å ha en positiv effekt på forbrenningen din i tillegg til å være velsmakende. Vær forøvrig obs på at for mye kanel kan være usunt! Kanel kan være effektivt med å bekjempe fettcellene i kroppen din og dermed reduserer overvekt. 1,5g kanel, altså en teskje kanel hver dag sies og være den optimale «dosen» kanel for å få effekt av det. Ikke overskrid denne grensen og hold deg heller under dersom du er i tvil! Typiske ting man kan tilsette kanel i er grøt, kanel på epler eller i indiske matretter!

Avokado

Avokado inneholder en god mengde sunt fett. Sunt fett bidrar til at kroppen forbrenner bort det usunne fettet mer effektivt. På denne måten har avokado en positiv effekt på forbrenningen din. Ikke la deg skremme av ordet «fett». Det er absolutt ikke alltid negativt ladd. Avokado er også en grønnsak som har mange andre helsefordeler. Avokado inneholder fettsyrer, antioksidanter og andre vitaminer som booster både kroppen og immunforsvaret ditt. Det beste med avokado er ta den kan brukes som pålegg, som tilbehør til middag eller i tacoen. Avokado er til og med digg å spise uten noe på!

En matvare er ikke nok!

Selvom alle disse matvarene skal ha positiv effekt på forbrenningen din er det noen ting du må huske på. For det første er ikke en matvare nok. Det hjelper ikke at du spiser litt chilli innimellom og dermed tror du skal gå ned 10kg. Spiser man riktignok flere av matvarene og kombinerer dem med andre ting som feks aktivitet og fysisk trening kan dette ha en positiv effekt. Det fine med det er at det kan være effektive tiltak for å få økt forbrenning både på kort og på lang sik! Og husk alltid at trening og fysisk aktivitet kombinert med et sunt og varier kosthold er den beste måten til redusert vekt. Ergo nøkkelen til en økt forbrenning. Det er alikavel godt å ha noen ekstra ess i ermet på veien. Og det er tross alt ganske effortless å tilsette litt chilli i middagen dersom det gjør at du forbrenner noen kalorier ekstra, eller hva?

 

Kilder

  1. Kk.no
  2. Wikipedia.no

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM