fbpx

Treningsøvelsene for flat mage

Hvem ønsker vel ikke en pen, veltrent og flat mage? Visste du at det er ulike typer øvelser og ulike typer måter å trene på som øker sannsynligheten din? Og hva spiller egentlig en rolle i det evighet higet etter en pen mage? Er det mer enn bare trening?

Kosthold, mat og underskudd

Å ha en sterk kjernemuskulatur og en sterk mage er essensielt for at man skal ha en flat og pen mage. Man kan riktignok være så sterk man bare vil, uten at det i det hele tatt synes dersom man ikke spiser korrekt. Noen kvinner spesielt har også lett for å legge på seg rundt magen, som i magen tilfeller vil skjule de egentlige musklene. Så hvordan bør du egentlig spise for å få flat mage? Sørg for at du spiser proteinrikt og gjerne med medium lite karbohydrater. Karbohydrater gjør ofte at man danner mer fett, som vil kunne skjule musklene dine. Sørg for at du spiser sunt, næringsrikt og nok. Unngå søtsaker som sjokolade og chips!

Treningen

Selve treningen er essensen for å få en flat mage. Hvordan du skal trene vil diskuteres senere men noen «generelle» råd finnes det. Det som er fint med magetrening er at det med fordel kan utføres ofte. Mage musklene dine er en muskelgruppe som ikke trenger så lang restitusjon mellom hver økt. Noen forskere har faktisk bevist at man kan trene mage HVER dag dersom man vil, uten at det har noe negativ effekt! Så hvis du er skikkelig ivrig er det bare å sette i gang. I tillegg til å trene spesifikke mageøvelser bør du trene resten av kroppen også. Visste du feks at man kan få sixpack av å trene masse knebøy og markløft? Dette er rett og slett fordi kjernemusklene dine blir så hardt aktivert i disse øvelsene.

Sørg derfor for at du trener mage, resten av kroppen og gjerne legger til litt kondisjonstrening i tillegg slik at du får fart på forbrenningen din!

HVORDAN og hva bør du trene?

Ha utgangspunkt i at du trener mage ca 3-4 ganger i uken. Mageøktene dine trenger ikke vare så veldig lenge og kan fint legges til feks etter en løpetur. I hver mage økt bør du ha 4 øvelser som alle tar «hver sin del» av magemusklene dine. Her får du forslag til øvelser du kan teste ut:

  1. Beinhev/senk er en øvelse der du ligger på ryggen med armene langs siden. Du skal løfte beina opp fra bakken mens de er strak og legge dem rolig ned igjen. Sørg for at korsryggen din har kontakt med bakken. Denne øvelsen kan du gjøre 10-12 repetisjoner av, og du vil fort merke at du blir sterkere
  2. «Ta på hælen» er en øvelse som hovedsakelig trener sidemusklene i magen din. Du ligger på rygg, bøyer beina slik at hælene er mot baken din. Løft deg opp ved å aktivere nedre del av magen din. Annenhver gang skal du ta på hælen din med hånden. Altså, løft deg opp ved å aktivere. Høyre hånd skal toutche høgre hel, tilbake til utgangsposisjon og deretter skal venstre hånd ta på venstre hel. Gjenta 10 ganger på hver side
  3. Superman er en øvelse som er vilt effektiv både for mage, kjernen og en øvelse du kan ha utbytte av i andre sammenhenger også. Still deg på alle fire, altså med knærne og hedene ned i bakken slik at du ser ut som et bord. Løft opp venstre fot og høgre arm og strekk dem ut. Gå tilbake til utgangsposisjon og løft så høgre fot og venstre arm samtidig. Gjenta totalt 20 ganger, altså 10 ganger på hver side.
  4. Reken er en øvelse som kan utføres på gulvet eller i en slynge. Tyngdepunktet ditt skal være på rumpen. Løft deg opp slik at beina er i 45 graders vinkel og ikke er ani bakken. Strekk deg ut, mens beina fortsatt er i luften, og «trekk» deg sammen som en reke til utgangsposisjonen. Gjenta 10 ganger. Dersom du utfører den i slynge ligger du med beina i slyngen og trekker dem opp mot magen (altså omvendt fra gulv versjonen)

Noen enkel fasit?

Noen enkel fasit på flat mage finnes ikke. En høy frekvens av trening og et sunt kosthold har vist seg å være det beste. Noen kvinner spesielt har dessverre bare en høyere mengde fett rundt magen. Det er viktig å poengtere at «punktslanking» ikke har noen effekt. Det er derfor viktig at du trener HELE kroppen og ikke bare magen. Mageøvelsene er bare et supplement til resten! Test de gjerne ut, legg de til programmet ditt eller gjør dem på stuegulvet en dag du kjeder deg! Det er skikkelig digg etterpå og magen svir godt!

Kilder

  1. iform.nu
  2. NHI.no

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM