fbpx

Matvarer som hjelper deg å holde på brunfargen

Det går mot mørkere tider og høsten har slått til som en storm. Du har kanskje litt farge igjen etter sommerens glimt av solen? Å beholde brunfargen så lenge som mulig er noe mange ønsker. Brunfarge er også et tegn på at kroppen din har fått en god dose D-vitamin som jo er bra for kroppen din. Men hvordan kan du beholde brunfargen lengre og hvilken matvarer bør du spise for å beholde den lengst?

Matvarer med betakaroten

Det enkle svaret på hvilken matvarer du bør spise for å beholde sommerfargen er rett og slett: Matvarer som inneholder betakaroten. Betakaroten som også går under navnet pro vitamin A er et vitamin som omdannes til vitamin A i kroppen. Dette er et viktig pigmentstoff i menneskekroppen og er derfor det er knyttet til brunfarge. Andre kilder til betakaroten er kosttilskudd. På sommeren er betakarotenet en bidragsyter til at du får en dypere brunfarge, på vinterhalvåret bidrar det til å beholde pigmentene kroppen din allerede har dannet. Det finnes mange ulike matvarer som har et høyt innhold av betakaroten. Fellesnevneren for dem alle er at de er sterk på fargen!

Gulrot

Gulrot er kjent for sin gul/orange farge og ikke minst sin sunnhet. I gulrot er det 10mg betakaroten per 100g. Dette regnes som den grønnsaken som har høyest innhold av betakaroten per 100g. Dette gjør også at dersom du er en gulrot spiser vil du muligens ha større sannsynlighet for å holde deg brun lengre enn dem som ikke spiser så mye gulrot. Husk også at det er viktig HVORDAN du spiser gulroten. Det bør alltid foretrekkes å spise råd gulrot framfor kokt. Kokte grønnsaker og selve kokeprosessen gjør at en del av næringsstoffene bla provitamin a forsvinner litt. Det er derfor ukokte gulrøtter som er det beste dersom du vil ha best mulig utnyttelse av betakarotenet i grønnsaken.

Søtpotet

Søtpotet er grønnsak nummer 2, og ikke overraskende nok – en gul/orange grønnsak. Søtpotet er kjent for sitt høye innhold av vitaminer, mineraler og næringsstoffer kroppen vår har bruk for. Søtpotet er proppfull av sunne næringsstoffer og er helt klart en top 3 grønnsak dersom du vil spise sunt. Søtpotet inneholder, i tillegg til dette, også en del betakaroten.

Andre «ikke-orange» matvarer

Det finnes et mylder av andre matvarer som også inneholder en del betakaroten. En tommelfinger regel kan være at dersom du ser en grønnsak som er sterk i fargen: inneholder den antakeligvis noe hudfargen din kan dra nytte av. For eksempel er aprikos, spinat og grønnkål typiske grønnsaker som inneholder mye betakaroten. Matvarer med sterk farge inneholder også andre viktige næringsstoffer og mineraler som kan bidra til at kroppen din holder seg sunn og frisk.

Grunner til å spise betakaroten rik mat

Det er heldigvis ikke bare brunfargen din som kan dra nytte av å øke inntaket av disse grønnsakene. En generell økning i antall grønnsaker og mengden grønnsaker du spiser ila en dag er fornuftig. Det er viktig å holde seg til 5 om dagen, og helst mer dersom du ønsker et sunt og balansert kosthold. Dette blir jo bare en ekstra gode dersom du vil booste brunfargen din med matvarer som inneholder betakaroten. Ikke nok med det: alle disse matvarene vil også bidra til at du får sunt og frisk hår og en ren hud som følge av næringsstoffene de inneholder. De er rett og slett skikkelig supermat og noe alle burde spise mer av, uansett om man vil bli brun eller ei!

Kilder

  1. Klikk.no
  2. Snl.no
  3. Vitusapotek.no

ANBEFALT

ROYAL TAN™

For a deep golden tan

Få en naturlig, gyllenbrun hudfarge
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter. Den gir en dyp, gyllenbrun hudfarge, i tillegg til å ta vare på hud, hår og negler.

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM