fbpx

Slik kan du få strammere lår uten å slite deg helt ut

Faste lår har en viktigere funksjon enn bare det estetiske. Lårene dine bærer store deler av kroppsvekten din, og jobber konstant for at du skal kunne holde deg oppreist. Stram opp rumpe og lår med disse effektive øvelsene.

få strammere lår
Lårene dine bærer deg gjennom det meste du finner på i løpet av en dag.

Personlig trener og osteopat Tommy André Lande forklarer at punktforbrenning ikke er særlig effektivt. Man klarer ganske ikke enkelt å effektivt trene kun en isolert del av kroppen. I stedet må man fokusere på helheten; mengden trening, aktivitet i hverdagen og kosthold. I tillegg vil gener være avgjørende for hvor nettopp din kropp velger å lagre fett, som igjen vil påvirke hvor lett eller utfordrende det blir for nettopp deg å få strammere lår.

Men, det finnes håp! Som med alt annet må man gjøre det beste utav det. Rumpe og lår spiller en viktig rolle i de fleste hverdagsaktiviteter, og det er godt nytt! Enkel økning i generelt aktivitetsnivå gjennom dagen vil altså komme lårene til gode. Kosthold er alfa omega for en sunn og sterk kropp, så også her kan man ta store grep for å få strammere lår.

 

Spis riktig

Sørg for å få i deg mat som både metter og hjelper deg ned i vekt. Matvarer med høyt innhold av kostfiber og proteiner vil gi deg langvarig metthetsfølelse og byggesteiner for musklene dine.

få strammere lår
Proteinrik mat er grunnleggende for å kunne bygge muskler.

 

Dette bør du spise for å få strammere lår:

  • Egg inneholder det meste av vitaminer kroppen trenger, foruten C-vitamin. Det er en ypperlig kilde til proteiner og sunne fettsyrer, og er fri for både sukker og karbohydrater. Egg holder deg mett lenge.
  • Bønner. Et stabilt blodsukker gir jevn energitilførsel og forhindrer søtsug og cravings etter sukkerholdig eller fet mat. Et jevnt blodsukker vil bidra til å redusere fettmengden du spiser og som da lagres i kroppen.
  • Både kropp og hode drar nytte av havre. Den inneholder massevis av fiber, og er lett for kroppen å nyttiggjøre seg. De vannløselige fibrene gjør at næringsstoffene absorberes langsomt, og metter godt.
  • Pære. De fleste av oss kan gjøre plass til mer frukt og grønt i kosten vår. Pærer har lavere GI-verdi enn epler, og er blant de mest fiberrike fruktene. Den gjør godt for tarmfloraen vår og inneholder et stoff som heter ursolsyre. Dette stoffet bistår fettforbrenningen.

 

Tren riktig

Kostholdet er det som vil ha størst innvirkning på din kroppssammensetning. Likevel kan du styre mye med valg av trening og aktivitetsnivå. Er du i generelt god form vil du ha en bedre hvileforbrenning, som er forbrenningen som foregår når du gjør «ingenting». Dette henger sammen med at muskler krever flere energier enn fett, og dermed vil større muskelmasse gjøre at flere kalorier forbrennes enn lik mengde fettmasse ville gjort.

Dermed er det slående logikk i at styrketrening vil bidra til at du kan få strammere lår. Ved å kjøre øvelser som i stor grad aktiviserer de store muskelgruppene vil du få mest ut av kortest tid. Legg til intervalltrening for effektiv bedring av utholdenhet, og du har svært god effekt av veldig liten innsats alt tatt i betraktning.

få strammere lår med riktig trening
Utfall er en effektiv måte å stramme opp rumpe og lår på.

 

Effektive øvelser for å få strammere lår:

  • Knebøy med sidebeinløft. Dra ekstra nytte av knebøy med å legge til sidebeinløft. Dette gjør at du i større grad aktiverer inn- og utside av lår.
  • Utfall er en effektiv øvelse for å få strammere lår. Kan gjøres både stillestående og gående.
  • Box jump. Trener både styrke, kondisjon og eksplosivitet. Effektivt for både rumpe og lår.
  • Strake markløft på ett ben. Variant av markløft som legger høyere belastning på baksiden av lårene.
  • Mountain climbers. Effektiv øvelse for både rumpe, lår og kjernemuskulatur.

 

Mer energi og viljestyrke

Lavt energinivå er en synder når det kommer til å foreta usunne valg. Aktivitetsnivå har et sirkulært forhold til energinivå – har du lite energi blir aktivitetsnivået lavt, og er aktivitetsnivået lavt blir energinivået lavt. Du er avhengig av å ha overskudd for å kunne legge inn den ekstra innsatsen for å få strammere lår.

Kosthold og trening gir et solid grunnlag for at du skal orke mer. Av og til kan det likevel være nødvendig med et ekstra boost. Kanskje mangler du enkelte vitaminer eller mineraler i kosten, som gjør det vanskelig å mobilisere kreftene? Se om Royal Burner kan være løsningen for deg. Royal Burner er et kosttilskudd fremstilt av naturlige råvarer som bidrar til optimal metabolisme og forbrenning. De aktive ingrediensene hemmer søtsug, og gir deg ekstra energi og økt forbrenning. Les mer om Royal Burner her.

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM