fbpx

Kalorifattig dessert du kan unne deg i helga

Vektnedgang handler ikke bare om kalorier, men også om helse og velvære. Av og til er det lov til å kose seg litt ekstra. Trikset er å finne ut hvordan man gjør det uten at det går på bekostning av samvittigheten.

Skal man ned i vekt er det sjeldent mye rom for utskeielser i kostholdet. Det er likevel fullt mulig å fortsette på reisen til et lettere liv selv om man unner seg noe godt i helga. Sjekk disse 3 oppskriftene på kalorifattig dessert!

 

1: Nicecream

kalorifattig dessert

Bytt ut iskremen med en sunnere, mer næringsrik variant. Is erstattes av frosne bananer, som tilfredsstiller søtsuget uten å tilføre sukker og andre usunnheter. Bananer er dessuten rik på kalium og vitamin B6, i tillegg til fiber. Mørk sjokolade inneholder noen helsebringende plantestoffer, mineraler og antioksidanter, og er derfor greit å unne seg i små doser når man lager kalorifattig dessert.

 

Du trenger:

  • 1 godt moden banan i skiver (fryst)
  • 1 ss kakaopulver
  • 5 g grovhakket mørk sjokolade

Slik gjør du det:

Kjør de frosne bananskivene i en blender til du får en tykk, kremet konsistens. Bland inn kakaopulver. Hell blandingen over i en skål, og topp med hakket sjokolade. Kalorifattig dessert med omtrent 160 kcal per porsjon.

 

2: Sjokoladedryppede jordbær

kalorifattig dessert

Jordbær er fulle av sunne næringsstoffer, og er i tillegg rik på vann. Den mørke sjokoladen inneholder helsebringende næringsstoffer, og blir dessuten inntatt i så begrensede mengder at du kan nyte en kalorifattig dessert med den beste samvittighet.

 

Du trenger:

  • 150 g jordbær (ca. 10 stk)
  • 25 g mørk sjokolade

Slik gjør du det:

Del opp sjokoladen og smelt den i et vannbad. Se til at vannet ikke koker, ettersom det vil ødelegge sjokoladen. Dypp jordbærene i den flytende sjokoladen med tuppen ned. Plasser dem på et bakepapir og sett dem kaldt til sjokoladen har stivnet. Hver porsjon inneholder ca 180 kcal.

 

3: Bakt eple

kalorifattig dessert

Epler er søte og gode, og kan hjelpe deg med å få stilnet søtsuget. Kanel inneholder en solid dose antioksidanter, som styrker immunforsvaret og gjør deg bedre rustet mot sykdom. Du kan bytte ut sukrin gold med honning hvis du ønsker naturlig søtning, men husk å begrense mengden hvis du skal ha kalorifattig dessert.

 

Du trenger:

  • 1 eple
  • ½ ts kanel
  • 1 ts sukrin gold
  • 1 ss mager vaniljekesam

Slik gjør du det:

Skjær eplet i båter og legg dem i en liten, ildfast form. Strø kanel og sukrin gold, eventuelt honning, over bitene. Stek dem på 200 grader i 16-18 minutter eller til eplebåtene har blitt møre. Server med litt vaniljekesam på toppen. Hver porsjon rommer ca. 90 kcal.

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM