fbpx

Denne styrkeøvelsen forbrenner mange kalorier

Det er en kjent sak at kondisjonstrening svir av flere kalorier enn styrketrening. Men du kan fint kvitte deg med kalorier gjennom en god økt styrke også.

Styrketrening er helt suverent for å bygge større muskelmasse og for å bli sterkere. Du kan bedre holdningen din, temme grevinneheng og få en flatere, strammere mage til å komplettere en sterk rumpe og tighte lår. Benytter du deg av en øvelse som forbrenner mange kalorier i tillegg vil du få raskere resultater og en lavere fettprosent.

 

Mange faktorer avgjør kaloriforbruket

Det spesifikke kaloriforbruket ditt avgjøres av en rekke faktorer. Vekten din, fettprosent, alder, form og gener er bare noen av dem. For eksempel vil genene dine påvirke effekten av forbrenningen din. Lav kroppsvekt krever mindre energi for å forflytte seg og for å vedlikeholdes enn en stor kroppsmasse gjør. Som om ikke det var nok, er det flere av disse faktorene som ikke holder seg konstant.

Forbrente kalorier styres i stor grad av intensiteten på treningen. Høyere intensitet krever flere kalorier, men vil gjør deg sliten fortere. De forskjellige øvelsene setter ulike krav til hvor hardt du jobber. Biceps curl er en effektiv øvelse for sterkere armer, men den vil ikke aktivere en større gruppe muskler og heller ikke sette blodpumpa i full sving, og dermed ikke være en øvelse som forbrenner mange kalorier heller.

øvelse som forbrenner mange kalorier
En solid innsats må til hvis du skal få maks ut av treningen din. Finn en øvelse som forbrenner mange kalorier og klem til.

 

Så – hva slags øvelse forbrenner mange kalorier, egentlig?

For å svi av flest mulig kalorier er det altså nødvendig med en viss intensitet og aktivering av større muskelgrupper. Innenfor dette området finnes det mange effektive øvelser for å få fart på forbrenningen, men særlig én er verdt å se nærmere på: roing! Roing trener en hel del muskler, og gjør godt for både holdning, bevegelighet og styrke.

 

Ro deg ned i vekt

Vektnedgang fordrer et gitt forhold mellom kalorier inn vs. kalorier ut. Dersom du får i deg flere kalorier enn du klarer å forbrenne, vil disse lagres i kroppen og dermed hindre deg i å miste vekt. Hvis du derimot forbrenner mer enn du får i deg, vil resultatet være at du går ned i vekt. Dermed ligger alt til rette for at du kan ro deg ned i vekt.

Det finnes flere varianter av roing, og alle vil de være effektive. Roing generelt er en øvelse som forbrenner mange kalorier nettopp fordi den krever at du legger inn en god innsats. Prøv en av disse to utgavene når du trener neste gang:

 

Stående roing – en øvelse som forbrenner mange kalorier

øvelse som forbrenner mange kalorier

Stå med beina plassert noe bredere enn en hoftebreddes avstand. Len overkroppen fremover mens du bøyer svakt i knærne. Hold ryggen rett under hele øvelsen. Løft stangen opp mot magen og før albuene bak overkroppen. Forsøk å holde avstanden mellom albuene jevn gjennom hele løftet, og sørg for at du holder ryggen rett og sterk under hele øvelsen.

 

Sittende roing – få fart på kaloriforbrenningen

øvelse som forbrenner mange kalorier

Len deg fremover mens du holder ryggen rett, og ta tak i håndtaket. Trekk håndtaket mot deg, sitt rett opp og ned, og dra skuldrene ned og bak. Bøy i albueleddet og trekk håndtaket mot mageregionen med albuene langs siden av kroppen. Underarmene skal være parallelle med underlaget. Beveg deg fremover med en kontrollert og rolig bevegelse. Pass på at du ikke bare slipper deg frem og følger vektene på returen, og at du ikke krummer ryggen når du lener deg fremover.

 

ANBEFALT

ALPHA MAN™

Feel stronger and energetic!

Få tilbake kraften og energien
Alpha Man er et avansert kosttilskudd optimalisert for å booste testosteronnivået i kroppen. Alpha Man har egenskaper som kan gi deg mer energi, øke forbrenningen, lysten og evnen til å bygge muskler.

LES MER

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM