fbpx

Den mest effektive treningsformen for å bli kvitt fett

Mange sliter lenge med å kvitte seg med de overflødige kiloene. Kosthold er det som alene har aller størst innvirkning, men vil du sette fart på forbrenningen og bli kvitt fett finnes det helt klart en effektiv treningsform som vil hjelpe mer enn andre.

Fettforbrenningen vår styres av mange faktorer. Er du på utkikk etter måter å bli kvitt fett på, vil en titt på kostholdet være det som utgjør størst forskjell. Styrketrening er ikke en spesielt effektiv treningsform når det kommer til fettforbrenning. Men det finnes et alternativ om er det, nemlig utholdenhetstrening.

 

Fett lagres på en plass og forbrennes på en annen

Når kroppen din får tilført fett, lagres dette som fettceller på ulike steder i kroppen. Når det skal forbrennes frigjøres det i form av frie fettsyrer, som transporteres med blodet ut til hvor enn behovet måtte være. Den frie fettsyren kan for eksempel gå ut til en muskel, hvor den passivt tas opp og forbrennes.

Fettforbrenning er en komplisert prosess.

 

Punktforbrenning er en myte

En vanlig feil er å gå inn for å fjerne eller redusere fettet på ett bestemt sted. Punktforbrenning av fett er dog ikke mulig og du vil ikke oppnå ønsket resultat. Du kan rett og slett ikke bli kvitt fett på et isolert sted. Det som gjelder er å aktivisere store muskelgrupper for å bedre den generelle styrken og øke muskelmassen, for sånn å bedre fettforbrenningen. Muskler krever nemlig mer energi enn fett, som i praksis betyr at en hvilende muskel vil bruke flere kalorier på å holde seg ved like enn tilsvarende mengde fett.

 

Styrketrening vs. utholdenhetstrening

I kampen mot fett er det uten tvil utholdenhetstrening som gir deg best utbytte. En kondisjonstrent muskel vil være bedre til å utnytte fett som brensel enn en utrent muskel. Du kan trekke en parallell mellom kondisjon og fettforbrenning først som sist. Hvis du har god kondisjon, har du også det beste utgangspunktet for god fettforbrenning.

Enzymet lipoprotein lipase finnes i både fettcellene og i musklene. Dette gjør at mer av fettet går til forbrenning fremfor lagring. Dermed vil man kunne finne bedre og mer effektiv fettforbrenning hos en person med god kondisjon sammenlignet med en som har tilsvarende kroppstype, men dårligere kondisjon. Oksygentilførselen til musklene dine styres også i stor grad av hvor god kondisjon du har, ettersom oksygen er en nødvendig del av forbrenningsprosessen. Det maksimale oksygenopptaket gir dermed en god indikasjon på kondisjon.

bli kvitt fett
Langdistanseløpere har sjeldent mye fett på kroppen.

 

Hvorfor ikke styrketrening?

Styrketrening er ikke et dårlig alternativ for å bli kvitt fett. Som allerede nevnt øker styrketrening din muskelmasse, og du vil kunne bedre hvileforbrenningen din. Likevel er det ikke denne formen for trening som gir det raskeste utslaget på fettlageret. Se bare for deg den stereotypiske vektløfter og den typiske maratonløper. Styrketreneren vil helt klart ha størst muskelmasse og være i stand til å utføre de tyngste løftene, men maratonløperen er nærmest blottet for fett til sammenligning.

 

Rolige langturer gir solid fettforbrenning

En vanlig antagelse er at intervalltrening gir de beste resultatene. Det er til dels sant, dersom man er ute etter raskest mulig resultater. Den høye intensiteten vil nemlig kunne booste forbrenningen og øke kondisjonen effektivt. Treningsformen er i tillegg tidseffektiv, og en svært populær måte å bli kvitt fett på i dagens travle samfunn. Du vil kunne oppnå gode resultater raskt med høy intensiteten og kort varigheten. Utfordringen oppstår når du skal holde det høye intensitetsnivået. For at du ikke skal risikere at treningen blir destruktiv og spiser av muskelmasse heller enn fett, er det helt elementært at man ikke overdriver.

Forskningen viser at utholdenhetstrening med moderat intensitet, altså omkring 65% av maksimalt oksygenopptak, er det som er mest gunstig for fettforbrenningen. Varigheten bør være på minimum 60 minutter. Den moderate intensiteten gjør at du kan opprettholde aktiviteten over lengre tid, og intensitetsnivået forbrenner mest fett. Dermed blir du også kvitt fett og overflødig kroppsmasse.

Løping for å bli kvitt fett
Langkjøring med moderat intensitet er den mest effektive treningsformen for å bli kvitt fett. Intensiteten skal ikke være høyere enn at man kan føre en samtale uten de helt store anstrengelsene.

 

ANBEFALT

ALPHA MAN™

Feel stronger and energetic!

Få tilbake kraften og energien
Alpha Man er et avansert kosttilskudd optimalisert for å booste testosteronnivået i kroppen. Alpha Man har egenskaper som kan gi deg mer energi, øke forbrenningen, lysten og evnen til å bygge muskler.

LES MER

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM