fbpx

Frukt med lite kalorier – 5 smakfulle snacks til sommeren!

Varmt sommervær innbyr til mer kos og hygge. Det kan være vanskelig å passe vekten samtidig som man tar del i de sosiale tilstelningene rundt omkring. Sett fram et bugnende fruktfat som snacks, så sparer du deg en haug unødvendige kalorier!

Det er viden kjent at vi skal få i oss mye frukt og grønt. I hverdagen får vi det kanskje til, men ofte er det vanskelig å ta del i sosiale sammenkomster uten at det innebærer et solid påfyll av kalorier. Men sånn behøver det ikke å være. Sett frem eller ta med et fruktfat med disse fem sortene, så kan du forsyne deg av frukt med lite kalorier istedenfor å dykke ned i potetgullskåla!

 

  1. Jordbær

frukt med lite kalorier

De søte, gode jordbærene inneholder kun 32 kalorier per 100 gram. De er dessuten rike på C-vitamin og antioksidanter. Sliter du med å få i deg nok væske? Jordbærene består av 90% vann! Den røde bæra er perfekt til å tilføre en solid dose væske. Pass på å ha en god dose av den på fatet, og nyt frukt med lite kalorier gjennom hele kvelden.

 

  1. Aprikos

frukt med lite kalorier

Med 48 kcal per 100 gram hører denne oransje, saftige saken absolutt hjemme hos frukt med lite kalorier. I tillegg er aprikos rik på både A- og C-vitamin, som gjør godt for særlig immunforsvaret vårt.

 

  1. Papaya

frukt med lite kalorier

Denne herligheten er rik på vitamin C og kostfiber, i tillegg til B-vitaminet folat. Den har 42 kcal per 100 gram, og er dermed kalorifattig selv om den er rik på kostfiber. Server gjerne papaya som den er, eller bruk den i salater hvis du skal fylle på med mer enn bare frukt med lite kalorier.

 

  1. Vannmelon

Bestående av hele 92% vann er denne melontypen helt suveren for å få i deg en av de åtte anbefalte koppene med vann gjennom dagen. Den inneholder dessuten en rekke antioksidanter. Vannmelonen er utrolig søt på smak, men er likevel en frukt med lite kalorier som du trygt kan spise i festlige lag.

 

  1. Fersken

Fersken er proppet med kostfiber. I én enkelt fersken får du i deg omtrent 2 gram ren fiber, og per 100 gram er det kun 39 kcal å spore. Mye av fruktens fruktfiber ligger i skallet, og du bør derfor ikke skrelle den før du spiser den.

 

Lyst til å droppe hele søtsuget?

Frukt er et langt bedre alternativ til søtmat enn godteri er. Anbefalingene ligger på 5 om dagen, som inkluderer både frukt og grønt. Hvis du likevel kjenner at søtsuget ikke er tilfredsstilt, kan det være verdt å sjekke ut Royal Burner. Dette kosttilskuddet hjelper deg effektivt ned i vekt, uten sult og søtsug. Les mer om Royal Burner her.

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER