fbpx

Sunn og enkel grillmat også for deg på diett!

Grillsesongen er endelig her! Matverdenen bugner av oppskrifter på sunn og enkel grillmat som passer også for deg som vil ned i vekt.

Du behøver ikke droppe grillingen selv om du har planer om å gå ned i vekt. Mange får bilder av pølse i brød straks ordet «grill» nevnes, men sånn trenger det slettes ikke være. Universet florerer av sunn og enkel grillmat, det gjelder bare å finne den! Disse punktene kan være greie å ha i bakhodet i jakten på slankevennlig mat:

  • Kalkun og kylling er magert kjøtt
  • Velg kjøtt med lavt fettinnhold
  • Velg rent kjøtt fremfor bearbeidet
  • Gå for sunt tilbehør
sosialt samvær med sunn og enkel grillmat
Grilling er perfekt til en kveld med sosialt samvær.

 

Smakfullt tilbehør av det sunnere slaget

Mange av oss går i fella og velger lettvint tilbehør som potetsalat og andre ferdige alternativer. For de av oss som har planer om vektnedgang også gjennom grillsesongen kan det dog lønne seg å se på litt mer kalorifattige alternativer. Grillede grønnsaker er dessuten et fantastisk smakfullt alternativ som ikke krever særlig med arbeid. Det beste av alt? Du kan lage det ferdig på forhånd, så er det bare å slenge sølvfolien på grillen straks den er varm.

 

Grillspyd

Grillspyd er den perfekte kandidaten til sunn og enkel grillmat, og er velegnet også for de som er på diett. Skjær opp større biter grønnsaker som squash og paprika, og tre dem fast på grillspydet sammen med magre kjøttvarianter som kylling eller svinekjøtt. Sjampinjong og løk lar seg også grille på spyd, og gir mye smak til et herlig grillmåltid.

grillspyd er sunn og enkel grillmat
Grillspyd er superenkel og kalorifattig grillmat. Perfekt å nyte sammen med gode venner!

 

Grillens skattekiste

Saftige, smakfulle grønnsaker pakket inn i en kiste av aluminiumsfolie er en slager på grillen! Kutt gulrot, brokkoli, blomkål og squash i biter. Hell over litt olje, krydre med salt og pepper, og pakk det hele inn i aluminiumsfolie. Fortreffelig grillmat som er svært godt egnet for slanking.

 

Grillet fisk

Ingenting er som å få napp på grillen. Fisk er både næringsrikt og godt, og er velegnet også for grilling. Husk at du må pensle den med olje dersom du steker den direkte på risten. Ellers kan du pakke den inn i aluminiumsfolie og nyte godt av den deilige duften av sunn og enkel grillmat når du åpner folien etter noen minutter på grillen.

Sunn og god grillmat
Fisk og grønnsaker er den perfekte grillmat for den som vil passe vekten.

 

Enkel salat

En god salat gjør seg som tilbehør til både kjøtt og fisk. Kutt opp grønn salat etter eget ønske (isberg er en slager, eller kanskje hjertesalat for litt ekstra næring?), og bland inn paprika, tomat, agurk, mais, og kanskje litt vårløk? Miks og triks etter hva smaksløkene behager, en salat slår sjeldent feil uansett.

 

Så enkelt kan du lage sunn og enkel grillmat

Hvis du setter sammen noen av alternativene ovenfor, har du alt et fullgodt måltid proppet med næring. Grillspyd og hjemmelaget tzatziki er en smakfull kombo. Grillet fisk med grønnsaker til er også en slager, og perfekt for deg som ønsker sunn og enkel grillmat selv om du slanker deg. Med en frisk salat på siden kan du gi smaksløkene dine en kulinarisk reise uten dårlig samvittighet.

 

Unngå for store porsjoner ris og pasta

Dersom det lages ris og pasta til grillmaten, kan det være greit å begrense mengden dersom man ønsker vektnedgang. Sunn og god grillmat er ikke ensbetydende med kalorifattige alternativer, men det er likevel greit å legge føringene for at det totale kaloriinntaket ikke skal bli for høyt. Velg heller magrere alternativer, eller sørg for at grønnsaker og salat utgjør en større andel av totalen.

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER