fbpx

Typiske årsaker til søtsug og hvordan du blir kvitt det!

Søtsug kan være en voldsom viljestyrkeprøve. Det blir vanskelig å stå imot fristelsene, og alt du kan tenke på er å få i deg noe søtt og godt. Men hvorfor får du søtsug?

Vi har alle opplevd hvordan det rives og slites mellom samvittighet og fornuft ved synet av godteriskålen. Hjernen vår forsøker å overbevise oss om å gi etter for fristelsene slik at den får et skikkelig tettpakket stykke energi innabords. Det den kanskje ikke tenker over er alle de usunne sidene ved å spise sukker og søtt. Fra naturens side er det ganske gode årsaker til søtsug, men i dagens samfunn må vi faktisk overstyre instinktene.

 

Årsaker til søtsug

Det finnes mange grunner til at du blir sugen på noe søtt. Fra et fysiologisk perspektiv er vi programmert til å la oss friste av energirike matvarer fordi det sikrer overlevelse. Mat som er proppfull av energi gir større sjanse for å unngå sult. Søt mat er som regel rik på sukker og kalorier, som igjen gir mye energi for lite strev. Dermed er hjernen overbevist om at sjansene for overlevelse er større dersom vi spiser den energirike maten enn hvis vi lar den være.

årsaker til søtsug
Det kan være vanskelig å høre på fornuften og gå for det sunne valget når fristelsen er så stor.

 

Det finnes mange årsaker til søtsug, og de vanligste er disse:

  • For lite mat tidlig på dagen
  • Du spiser for lite variert
  • For mye sukker generelt
  • Du lar det gå for langt før du spiser

Å spise lite tidlig på dagen er en typisk grunn til at du får lyst på noe godt mot kvelden. Kanskje er det en del av strategien din for å gå ned i vekt, eller kanskje glemmer du rett og slett av å spise. En liten frokost etterfulgt av en liten lunsj gjør deg mer utsatt for å få søtsug mot kvelden. Pass på at du spiser jevnt og trutt gjennom hele dagen, og at du starter dagen med en sunn frokost.

Lite variert kosthold gir rom for feilernæring. Selv om du baserer maten din på sunne råvarer er det viktig å ha et variert kosthold. Kanskje får du ikke nok karbohydrater når du alltid spiser egg til frokost og lunsj? Eller får du for lite protein når du kun spiser havregryn og knekkebrød gjennom dagen? Å spise variert kan luke bort flere årsaker til søtsug enn du kanskje tenker over.

spis sunt og variert
Å spise den samme maten igjen og igjen er både kjedelig og et opphav til søtsug.

 

Spis jevnlig og unngå mye sukker i kosten

Begrens mengden sukker du har i kosten. Sukkeravhengighet er en reell ting, og med den som med all annen avhengighet er det sånn at toleransen øker. Med andre ord vil det kreves mer sukker for å tilfredsstille søtsuget for hver gang. Hvis kroppen din er vant til å få søtt jevnt og trutt vil den kreve mer og mer før den ser seg fornøyd og stilner søtsuget – for denne gang. Hold deg hard og kutt ut alt søtt over en periode på minimum 1 uke, så vil du stå langt bedre rustet mot søtsuget etterpå.

Ikke vent med å spise til du føler deg helt hul innvendig. Hvor sterk sultfølelsen er oppleves veldig individuelt, men felles for oss alle er det at den varsler at det er på tide å få i seg noe mat. Legg opp til å spise lite, men ofte. Omtrent hver 3.-4. time er bra.

 

Eliminer alle årsaker til søtsug med et enkelt grep

Av og til er ikke viljestyrke alene nok til å bli kvitt det evinnelige søtsuget. Kanskje står du ovenfor et komplekst sett årsaker til søtsug som selv ikke en vilje av stål kan håndtere. Kosttilskuddet Royal Burner inneholder en rekke virkestoffer som gjør det enklere for deg å få bukt med problemet. Flere av ingrediensene adresserer nettopp søtsuget og du kan dermed få kontroll over trangen til å spise noe søtt. Les mer om Royal Burner her.

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM