fbpx

Stress ned med 3 enkle yogaøvelser!

Yoga er fantastisk. Stress er en uunngåelig del av hverdagen til de aller fleste. Mye skal skje, og helst skulle vi vært flere steder samtidig. Helt sikkert er det uansett at vi har godt av en timeout fra tid til annen, og hva er vel bedre egnet enn avslappende yogaøvelser du kan utføre hjemme i din egen stue?

Yoga har lenge vært knytt opp mot stressreduksjon og en rekke andre helsegevinster. Noe av grunnen til at det har slått sånn an er kanskje enkelheten ved det hele? Uten annet utstyr enn kropp og sinn kan du gi deg selv et velfortjent avbrekk i den hektiske hverdagen vi befinner oss i. Her er forslag til tre enkle yogaøvelser som får deg til å stresse ned:

 

1. Barnets stilling

Yoga barnets stilling

Denne øvelsen er suveren for å roe tempoet. Vi lever svært hektiske liv. Alt skal gå så fort og man skal få gjort så mye på så kort tid. Av og til glemmer å la det mest basale få plass; tid til å puste. Barnets stilling er kjempefin for å lære å ta en liten pause midt i alt. I tillegg er den fenomenal til å blant annet forlenge stive, anspente korsrygger. Posituren kan utføres hvor som helst, når som helst. Det er det som er så fint med yoga.

 

Slik gjør du:

 • Sitt på kne på gulvet, med stortærne samlet og knærne spredt i litt mer enn hoftebreddens avstand.
 • Pust dypt ut, og la overkroppen synke sakte ned mellom lårene. Strekk ryggraden så godt du kan.
 • Hvil pannen mot gulvet. Det optimale er å hvile området mellom øyenbrynene mot gulvet, eventuelt hårfestet øverst i pannen. Hvis du ikke når i gulvet på en behagelig måte, kan det være en idé å bygge opp under pannen med ei pute. Du kan også folde armene og hvil hodet på dem.
 • Strekk hendene mykt fremover med håndflaten pekende nedover, for å gi kroppen ytterligere lengde. Et alternativ er å legge armene ned langs siden, da med håndflatene opp. Viktigst er det å være myk i skuldre og nakke, for å få maksimal effekt av avspenningen. Dersom du bruker hendene til å støtte hodet holder du fokus på å slappe av i nakke og skuldre.
 • Ta dype åndedrag inn, og slipp den langsomt ut igjen. Tenk at du skal øke lengden fra haleben til isse litt og litt mer for hvert åndedrag. Nyt den avstressende posituren til det fulle.
 • For fullt utbytte bør du være i barnets posisjon i 4-5 minutter. Allerede fra 30 sekunder gir hvilestillingen likevel kroppen muligheten til å slappe av.
 • For å tre ut av stillingen strekker du armene aktivt fremover, før du på innpust fører hendene nærmere kroppen mens du rolig løfter overkroppen tilbake til oppreist stilling.

 

2. Treet

Yoga treet

Yoga har fantastisk mange gode øvelser. Denne er knallgod for å styrke bein, balanse og konsentrasjon. Den krever at du aktivt jobber med å holde balansen, og at du holder fokus på det du driver med. Dermed vil den være et godt hjelpemiddel for å «sone ut». Legg bort alle plikter og gjøremål, og bare vær tilstede her og nå.

 

Slik gjør du:

 • Stå med litt avstand mellom beina. Flytt vekten til det ene beinet, med tærne pekende rett frem. Når du kjenner at fotsålen har kontakt med underlaget, planter du den godt ned i gulvet slik at du står stødig
 • Bøy motsatt kne og før beinet opp langs innsiden av låret
 • Før beinet opp til like under eller like over kneet, og press foten stabilt mot flaten på motsatt bein
 • Strekk armene over hodet, og press håndflatene mot hverandre
 • Behold posisjonen i 3-5 åndedrag, mens du konsentrerer deg om å puste rolig gjennom hele øvelsen
 • Gjenta på motsatt side

 

 

3. Liggende lårstrekk

Korsryggen er en synder i mang en hverdag. Stiv, forkortet muskulatur er slett ikke uvanlig, og vi kan alle dra nytte av løsgjørende øvelser. Liggende lårstrekk lar deg forlenge musklene i området. Samtidig gir den muligheten til å stresse ned i en rolig positur.

 

Slik gjør du:

 • Ligg på ryggen med beina utstrukket. Bøy det ene beinet, og ta tak rundt kneet. Motsatt bein blir liggende langs gulvet med flekset fot, altså tærne pekende oppover som om du befant deg i stående posisjon.
 • Flett fingrene på baksiden av låret til det bøyde beinet, og press beinet aktivt inn mot hendene, som presser imot bak på låret. Er du myk nok kan du tøye dypere.
 • Hold stillingen i ti rolige, dype åndedrag, mens du gradvis slipper opp i skuldre og ansikt
 • Senk beinet rolig ned mens du puster ut på tiende draget, og la det lande mykt på gulvet parallelt med det andre før du bytter side og gjentar med det andre beinet.

Ta deg tid til litt yoga i egen stue. Det gjør godt for både kropp og sjel.

 

ANBEFALT

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter! Den gir en gyllenbrun hudfarge, og tar vare på hud, hår og negler.

Gå ned i vekt uten å plages av sult og søtsug!
Royal Burner hjelper deg ned i vekt ved å redusere sult og søtsug slik at du spiser mindre og sunnere. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.