fbpx

Mensen – igjen!

Det er den tiden av måneden igjen. Humøret svikter, energien gjør som den vil. Det kastes en liten forbannelse over det motsatte kjønn som slipper unna elendigheta gang på gang. Men er mensen egentlig så ille?

 

Menstruasjon er utvilsomt et tema for debatt. Den får skylden for både det ene og det andre, noe mer berettiget enn annet. Likevel finnes det noen små gleder å spore i dette fenomenet som man kanskje ikke har tenkt over.

Visste du at man gjennom de to første ukene av syklusen har økt mengde østrogen i kroppen, et hormon som har gunstig effekt på muskelvekst? Lisbeth Wikström-Frisén, forsker ved universitetet i Umeå i Sverige, uttaler at man i denne perioden vil kunne ha bedre effekt av styrketreningen enn i de to følgende ukene av menstruasjonssyklusen. PhD-studenten Georgie Bruinvels forteller at trening kan ha god effekt på smertefulle kramper.

Damer som trener styrketrening sammen
Det å være i aktivitet også gjennom mensen kan absolutt bidra til å bedre humøret – som jo kanskje er det omverdenen merker aller mest av mens det står på.

Trening med høy intensitet er det som vil gi maksimalt utbytte. Mange opplever store smerter, og noen har kraftigere menstruasjoner enn andre. Litt aktivitet er uansett bedre enn ingen aktivitet. Fordi stress kan bidra til at plagene forverres, er det en god idé å legge inn tid til yoga eller annen trening som får deg til å slappe av mellom slagene også.

 

Plager ved mensen? Hjelpen er nær!

Kosthold spiller inn på symptomer man opplever i forbindelse med mensen. Hormonendringene kroppen gjennomgår påvirker metabolismen, og det er et faktum at maten du spiser vil kunne ha en innvirkning. Brunveis sier at man med fordel kan spise betennelsesdempende mat rett før mensen starter. I dette ligger blant annet matvarer som er rik på antioksidanter og omega 3-fettsyrer. Gjennom menstruasjonen er det også fordelaktig å innta nok jern, særlig dersom man blør mye. Fullkornsprodukter, paprika og spinat er jernrike matvarer som kan bidra til å opprettholde normale blodverdier gjennom hele perioden.

Mensen vil være en del av livet i veldig mange år, og selv om man kan lure seg unna den fra tid til annen vil det sunneste å mest naturlige være at den dukker opp som den skal hver måned. Selv om det ikke er med stående jubel og klapping i hendene den får sin mottagelse hver gang, kan vi likevel være glade for de fordelene mensen gir – for de finnes, om enn litt godt gjemt.

 

ANBEFALT

Gå ned i vekt uten å plages av sult og søtsug!
Royal Burner hjelper deg ned i vekt ved å redusere sult og søtsug slik at du spiser mindre og sunnere. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

For kvinners helse og PMS-lindring.
Vita Woman er et helt nytt kosttilskudd som er utviklet for å motvirke smertene og ubehaget som følger med menstruasjonssyklusen. Virkestoffene fungerer sammen og optimaliserer hormonbalansen så du kan føle deg som deg selv, alle dager i måneden!