fbpx

Knebøy med egen kroppsvekt – ISO hold

Trodde du knebøy med egen kroppsvekt var for lett for deg? Tro om igjen. Denne varianten kommer til å sjokkere deg!

Du vet det kanskje allerde, men knebøy er en av de beste øvelsene du kan gjøre for å stimulere flest mulig muskelgrupper på en gang. Knebøy har blitt en slags «must do»-øvelse i et ethvert fullkropps treningsprogram, og veldig ofte refereres det til tunge vekter.

Men, det er også fullt mulig å bli sterk uten å benytte tunge vekter i knebøy. Varianten vi viser deg under er så hard at selv en profesjonell amerikansk fotballspiller som normalt løfter 250kg i knebøy, blir totalt utslitt. Heldigvis kan du selv regulere intensiteten på økta.

 

Knebøy med egen kroppsvekt – med hold

Start øvelsen med isometrisk hold. Du skal holde stillingen i 10-30 sekunder avhengig av hvor sterk du er. Trenger du en utfordring kan du gå opp til 60 sekunder. De aller fleste bør likevel holde seg til mellom 10-30 sekunder, og heller fokusere på kvalitet.

Når du er ferdig med å holde dem fleste repetisjonen, skal du umiddelbart gå over til å gjennomføre så mange vanlige repetisjoner du bare klarer.

Forsøk å kjenne den samme spenningen i muskulaturen som for den første repetisjonen med hold. Klarer du mer enn 12 reps, bør du forlenge holdet på den første repetisjonen, eller gjennomføre repetisjonene saktere.

 

«Hold stillingen»

Gjør denne repetisjonen så utfordrende du klarer. Dette betyr at du skal skape så mye spenning som mulig. Forsøk å «skru» føttene dine ned i underlaget ved å rotere de utover. Eller press tærne hardt ned i underlaget samtidig som du stammer magemusklene.

Disse bevegelsene vil sørge for å maksimere rekrutteringen av muskelfibre, I tillegg til at det vil bli lettere å kjenne at du aktiverer musklene. Når du senere går tilbake til å løfte vekter, vil musklene da respondere mye bedre.

Kilde
T-Nation.com

ANBEFALT

ALPHA MAN™

Feel stronger and energetic!

Få tilbake kraften og energien
Alpha Man er et avansert kosttilskudd optimalisert for å booste testosteronnivået i kroppen. Alpha Man har egenskaper som kan gi deg mer energi, øke forbrenningen, lysten og evnen til å bygge muskler.

LES MER

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM