fbpx

Grønnsaker som gjør smoothien sunnere uten at du smaker det

Smoothie er en fantastisk drikke/mellommåltid som er fult av gode antioksidanter, næringsstoffer og energi kroppen din kan dra nytte av. De kan lages i utallige varianter og kun fantasien setter grenser for hvilken frukter og smaker du bruker.Vanligvis inneholder smoothien bær, gjerne youghurt og eventuelt litt juice. Det fine er at man kan gjøre smoothien enda mer næringsrik ved å tilsette grønnsaker. Det høres kanskje skremmende ut, da en smoothie med smak av søtpotet ikke akkurat høres fristende ut. Det vil derfor bli presentert en rekke ingredienser som er full av gode næringsstoffer, sunne og som du absolutt ikke vil merke du har i smoothien din.

 

Avokado

Den første grønnsaken du kan legge til er avokado. Det kan dog diskuteres om avokado er en grønnsak eller frukt. Den egner seg uavhengig av det ypperlig i smoothie. Avokado tilsetter sunne fettsyrer og har et høyt innhold av umettet fett. Fordelen med ingredienser med høyt innhold av umettet fett er at det bidrar til å opprettholde kolesterolnivået i blodet ditt. I tillegg til dette inneholder avokadoen mange viktige vitaminer, folat og kalium. Alt dette er ting kroppen din kommer til å elske. Og det beste med det hele er at du ikke vil merke smaken av det i smoothien din. Tilsett en halv, eventuelt en hel avokado i smoothien din og du får en fantastisk ekstra næringsboost i smoothien din. I tillegg gjør den at konsistensen blir silkemyk!

 

 

Spinat

Spinat høres kanskje ut som en av de mer skremmende grønnsakene og tilsette. Overaskende nok gir den nesten ingen smak, den gir riktignok en nydelig grønn farge – så ikke la deg blende av den! I likhet med avokadoen inneholder spinat utrolig mye som er bra for kroppen din. Spinat er en grønnsak som er full av vitaminer, folat, magnesium og kostfiber. Spinat virker positivt inn på fordøyelsen din og gir smoothien din et ekstra løft.

 

 

Squash

Squash høres gjerne enda mer skremmende ut enn spinat, men igjen – den gjør underverker. Og påvirker ikke smaken i noen som helst grad. Squash er rik på kostfiber og inneholder vitaminer som vitamin C og vitamin B. Squashen gjør også at smoothien din føles lett når du drikker den og gir i likhet med avokadoen smoothien en god konsistens. Squash er også særs kalorifattig, dersom du vil vektlegge dette.

 

 

Tilsetter du disse ingrediensene i favorittsmothien din (kanskje ikke alle på en gang, her kan man prøve seg litt fram) løfter du smoothien til et nytt nivå både energimessig og ikke minst næringnmessig. Resultatet er en smoothie som er sunn, god og mettende. Helt uten smak av disse fantastiske supergrønnsakene. Prøv gjerne å tilsett grønnsakene i en av disse smoothieoppskriftene 

 

Kilder 

  1. Bama.no
  2. Bramat.no

 

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM