fbpx

Få bedre selvtillit med disse enkle rådene!

Tro på egne prestasjoner går under betegnelsen selvtillit. Den omhandler troen på dine egne evner til å utføre ting, til å prestere. Visste du at du kan lure deg selv til bedre selvtillit?

Det er mye som virker inn på våre tanker og oppfatning av hvem vi er og hva vi kan få til. Anerkjennelse og bekreftelse fra andre mennesker er ofte avgjørende for hvordan vi vurderer egne evner og ferdigheter. God selvtillit er bra og styrker din egen tro på hva du kan få til. Sånn økes sjansene for at du faktisk lykkes. Overdreven selvtillit skaper et misforhold mellom hva du tror du kan klare og hva du faktisk klarer, og kan svekke sjansene for suksess. Heldigvis er selvtillit noe som kan øves på.

 

Tren opp tankegangen

Balansegangen mellom for mye og for lite selvtillit kan være hårfin. Man blir ikke automatisk bedre i stand til å takle en oppgave bare fordi man tror man er det. Eller blir man det? Forskning viser at vår oppfatning av egne ferdigheter i stor grad påvirker utfallet. Det er gjort forsøk hvor forsøkspersonene har fått instrukser om å fake selvtillit i den forstand at de legger opp til en bevisstgjøring av kroppsspråk som avgir et bilde på selvsikkerhet.

Ved å holde blikkontakt, ha en sterk, rakrygget holdning, og unngå å legge hendene i kors, vil du gi uttrykk for god selvtillit. Dette påvirker balansen av testosteron og stresshormoner i kroppen, og kan dermed fysisk gi deg et bedre grunnlag for god selvtillit. Bare ved å endre dine egne tanker om hvor godt du presterer kan du altså øke sjansene for å prestere på et høyere nivå enn du i utgangspunktet var i stand til. Tankens kraft er i stor grad undervurdert!

selvtillit er tro på egne ferdigheter og evner

 

Testosteron og stresshormoner

Mye av vår adferd styres av hormoner og reaksjoner i kroppen. Testosteron er det viktigste mannlige kjønnshormonet, og finnes i langt større grad hos menn enn kvinner. Likevel påvirker mengden av hormonet begge kjønn. Kvinner har omlag 5-10% av testosteronnivået menn har, men påvirkes i større grad av mindre mengder. For selvtilliten sin del betyr en økning av testosteron bedre oppmerksomhet og raskere, mer presis beslutningstaking.

Troen på egne evner virker i tillegg inn på produksjonen av negative stresshormoner som kortisol. Med lave mengder stresshormoner i omløp når det gjelder kan man bruke den økte handlingsevnen til å være skjerpet og kvikk, slik stressresponsen er ment å skulle gjøre. Man er ikke tjent med å miste hodet når man skal prestere. Samtidig som man ikke er tjent med at kroppens naturlige stressrespons uteblir helt.

selvtillit er tro på egne ferdigheter og evner

 

Hva kan du gjøre for å bedre din selvtillit?

Hvis du føler at du mister kontrollen, at stemmen skjelver og munnen blir tørr når du skal prestere, gjelder det å ta kontroll over tankene. Overbevis deg selv om at du er i stand til å gjennomføre oppgaven. Eliminer de unødvendige stressorene som overdriver vanskelighetsgraden. Sett opp en holdning som utstråler selvtillit. Rak rygg, skuldrene tilbake, og haken opp. Tenk på lignende situasjoner hvor du har lykkes, og la det overbevise deg om at også denne oppgaven lar seg gjennomføres med suksess.

 

ANBEFALT

ALPHA MAN™

Feel stronger and energetic!

Få tilbake kraften og energien
Alpha Man er et avansert kosttilskudd optimalisert for å booste testosteronnivået i kroppen. Alpha Man har egenskaper som kan gi deg mer energi, øke forbrenningen, lysten og evnen til å bygge muskler.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM