fbpx

Symptomer på lavt testosteronnivå og hva som kan gjøres

Menn har lavere testosteronnivå enn noen gang tidligere og testosteronnivået hos menn synker allerede fra man er 35 år. Heldigvis kan man enkelt unngå det.

Testosteron er et hormon som utskilles fra testiklene og går blant annet under navnet «det mannlige kjønnshormonet». Hormonet inngår i mange ulike prosesser, men den viktigste er kanskje rollen den utgjør i reproduksjonen. Testosteron er også avgjørende for å bevare den seksuelle driften/lysten og for å opprettholde en normal proteinsyntese som er grunnleggende for muskelvekst og vedlikehold av eksisterende muskelmasse.

Kroppen står selv for produksjonen av testosteron, men allerede ved 35-års alderen begynner produksjonen å avta. Forskning viser at produksjonen kan falle med så mye som 1% i året fra 30-40 års alderen. Hos 70 åringer vil testosteronnivået kunne være hele 30% under sitt toppnivå. Mangel på testosteron (hypogonadism) kan føre til en rekke uønskede konsekvenser som mangel på energi, infertilitet, lav beinmargstetthet, tap av muskelmasse og muskelstyrke, nedsatt seksuell funksjon og vektoppgang. Ved unormalt lave verdier kan det være nødvendig å få tilført testosteron gjennom reseptbelagte testosteronpreparater, men dette er ytterst sjelden.

 

Tegnene som avslører om du har lavt testosteronnivå

En utfordring med lave testosteronnivåer er at det kan være vanskelig å oppdage. I motsetning til en kraftig forkjølelse, vannkopper, utslett, eller noe annet som fører med seg konkrete tegn på diagnosen, kommer gjerne hypogonadisme snikende. En blodprøve vil med sikkerhet kunne avsløre manglende testosteron, men det sitter ofte langt inne å gå til legen for å ta en slik test, og den enkleste metoden for å avdekke et lavt testosteronnivå på er derfor å gå gjennom en liste med typiske sympotomer. Typiske tegn på lave testosteronnivåer er:

 • Redusert seksuallyst
 • Redusert ereksjonsevne
 • Mangel på energi og tiltaksevne
 • Humørforandringer
 • Lett irritabel
 • Søvnforstyrrelser
 • Konsentrasjonsvansker
 • Vektøkning
 • Manglende evne til å bygge muskler
 • Lite energi på trening
 • Depresjon
lave testosteronnivå symptomer
Etterhvert som du blir eldre vil kroppens naturlige testosteronproduksjon avta.

Unngå konsekvensene av et lavt testosteronnivå

Det er umulig å unngå at kroppens egen testosteronporduksjon reduseres etterhvert som du aldres, men det er fullt mulig å øke kroppens evne til å produsere testosteron slik at du motvirker den naturlige prosessen som skjer i kroppen! Styrketrening er en av de mest effektive tiltakene du kan gjøre for å øke testosteronnivået, men pass på å ikke overdrive ettersom for mye trening vil føre til at testosteronet brytes ned – spesielt kondisjonstrening.

Testosteronbehandling bør kun skje i spesielle tilfeller, og det er ønskelig å unngå så lenge man kan. En slik type behandling kan nemlig føre til at kroppen skrur ned sin egen naturlige testosteronproduksjon. Et godt alternativ er derfor å prøve en testobooster som Alpha Man. Alpha Man er et kosttilskudd bestående av 100% naturlige virkestoffer som skal bidra til å øke produksjonen av testosteronet i kroppen, og å redusere produksjonen av østrogen (det kvinnelige kjønnshormonet) som virker nedbrytende på testosteronet. En testobooster som Alpha Man er en naturlig form for behandling, og ikke en medisinsk form.

testosteronnivå

Virkestoffer med dokumentert effekt

Alpha Man er en kraftig testobooster som kan bidra effektivt til å øke testosteronnivået ditt. Produktet er norskutviklet og innfrir de strengeste retningslinjer for innholdet i et godkjent kosttilskudd.  Produktet består av 100% naturlige virkestoffer med dokumentert effekt når det kommer til å kunne øke testosteronnivået i kroppen. Alle ingrediensene er nøye utvalgt med hver sine unike egenskaper som utfyller hverandre. Ved å kombinere de riktige virkestoffene, har vi sørget for at effekten av produktet forsterkes ytterligere. Inntar du Alpha Man jevnlig over en lengre periode, vil det kunne bidra til at kroppens testosteronproduksjon øker og du minimerer risikoen for å oppleve for konsekvensene av for lavt testosteronnivå.

testosteronnivå

Hovedingrediensen i Alpha Man er bukkehornsekstrakt (fenugreek). Bukkerhornsekstrakt har blitt brukt i medisinsk sammenheng i mange hundre år, og flere studier har sett på effekten av bukkehornsekstrakt i blant annet styrketrening. Resultatene viser at at bukkerhornsekstrakt kan ha positiv effekt på styrke og kroppssammensetning etter bare 6 uker. I studien ble det utført kontrollmålinger på øvelsene benkpress og leggpress, samt målt fettprosent hos samtlige deltakere. Deltakerne som inntok bukkehornsekstrakt viste klar styrkeforbedring i begge øvelser i tillegg til at de reduserte fettprosenten.

Dette er virkestoffene i Alpha Man:

 • Bukkehornsekstrakt: Et av de beste virkemidlene for å øke testosteronnivået i kroppen og for å trigge sexlysten! Bidrar til å frigjøre bundet testosteron i kroppen slik som kan øke eneriginivået og evnen til å bygge muskler.
 • Maca-planten: Bidrar til å økes sexlysten, og gir deg et kick ved å booste energinivået og utholdenheten!
 • Guarana ekstrakt: Hele 4 ganger kraftigere enn koffein (!!!), men sørger for langvarig og jevn energi. Kan også øke energiomsetningen og fettforbrenningen slik at musklene blir mer definerte.
 • Zink: Sørger for normalt stoffskifte og et sterkt immunforsvar. Det har også en gunstig effekt på testosteronnivået.
 • Vitamin B6: Bidrar til å øke produksjonen av testosteron og undertrykker produksjonen av det kvinnelige kjønnshormonet østrogen, og legger til rette for optimal muskelfunksjon og muskelvekst.
 • Magnesium: Et livsviktig mineral som er spesielt viktig for optimal muskelfunksjon, men kan også bidra til å øke testosteronnivået i kroppen, og dermed legge til rette for økt muskelvekst, sexlyst, mer energi og bedre utholdenhet.

Ønsker du å prøve Alpha Man?

Prøv Alpha Man
Ønsker du å prøve Vita Pura Alpha Man? Du kan enkelt bestille Alpha Man her.

ANBEFALT

ALPHA MAN™

Feel stronger and energetic!

Få tilbake kraften og energien
Alpha Man er et avansert kosttilskudd optimalisert for å booste testosteronnivået i kroppen. Alpha Man har egenskaper som kan gi deg mer energi, øke forbrenningen, lysten og evnen til å bygge muskler.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM