fbpx

Dette 2-minutters trikset kan få slutt på søtsuget!

Sliter du med å motstå søtsuget som melder seg når du er sliten og trøtt? Dette 2 minutters trikset kan være løsningen.

Du har helt sikkert kjent på følelsen av et enormt søtsug på slutten av en lang arbeidsdag, eller når dagen går mot kveld? Det er i så fall ikke rart, for når blodsukkeret er lavt, er det en naturlig reaksjon at kroppen roper etter raske karbohydrater. Dessverre ender det ofte opp med at vi velger usunne alternativer som er fulle av sukker og usunt fett, og altfor lite sunne næringsstoffer.

Hvorfor er det egentlig slik? En studie publisert i tidsskriftet Journal of Marketing Research utført av forskere fra Universitet i Florida, har nettopp kommet frem til en teori om hvordan vi lukter påvirker valgene våre. En rekke deltakere i ulike aldersgrupper ble utsatt for lukten av sunne matvarer (som jordbær og epler) og usunne matvarer (som kaker og pizza) over varierende tidsrom.

Neste gang du får lyst på en stor burger kan det være en idé å vente utenfor restauranten et par minutter. Kanskje forsvinner lysten på noe usunt.

Den motsatte effekten

Deltakerne som var studenter ble utsatt for luktene gjennom en kafeteria, mens resten av deltakerne fikk introdusert luktene på et supermarked. Uavhengig av sted, kom forskerne frem til at deltakerne som luktet en kake i 30 sekunder eller mindre, ikke klarte å motstå fristelsen å spise kaken. Men, dersom deltakerne ble utsatt for duften i mer enn 2 minutter, så valgte deltakerne heller jordbærene (det sunne alternativet). Det samme gjaldt når deltakerne fikk lukte pizza. Desto lengre de ble utsatt for duften, jo mer ønsket de seg eple. De samme resultatene ble gjort når deltakerne ble testet i et laboratorium,

Det er godt kjent at duften av ulike matvarer har stor innvirkning på sultfølelsen, men disse funnene er i strid med det fornuften tilsier. Jo lengre du utsettes for duften av usunn mat, desto mindre blir ønsket om å innta denne maten, og du blir mer tilbøyelig til å velge et sunnere alternativ.

 

Konklusjon

Neste gang du kjenner på et voldsomt søtsug og du har lyst til å løpe inn på en kafeteria eller Mc Donalds for å kjøpe deg søtsaker eller en stor burger, forsøk å vente utenfor et par minutter mens du kjenner på luktene og tenker deg om. Kanskje ender du opp med en sunn salat eller en frisk smoothie?

 

Kilde
Womenshealth.com.au

ANBEFALT

For deg som vil føle mannskraften! 
Alpha Man er et helt nytt og avansert kosttilskudd optimalisert for å booste testosteronnivået i kroppen. Alpha Man har egenskaper som kan gi deg mer energi, øke forbrenningen, sexlysten og evnen til å bygge muskler!

Gå ned i vekt uten å plages av sult og søtsug!
Royal Burner hjelper deg ned i vekt ved å redusere sult og søtsug slik at du spiser mindre og sunnere. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.