fbpx

7 triks for å unngå søtsug!

Får du ofte et søtsug når kvelden nærmer seg, på slutten av en lang arbeidsdag, eller når du er ekstra sliten? Da bør du vite om disse triksene!

Jo mer sliten du er, og desto mer sulten du er, jo lettere er det å falle for fristelsen. En skål med godteri, et brett mer nybakte kanelsnurrer, en pose med chips eller en varm Big Mac! Vi vet det kan være utfordrende  å unngå fristelser når søtsuget melder seg, og derfor har vi en liste på 7 triks som kan hjelpe deg å unngå fråtsingen når du egentlig er mest sliten.

1. Eplesidereddik

Tilsett en teskje eplesidereddik i en flaske vann og drikk det fortløpende gjennom dagen. Syren i eplesidereddiken er med på å stimulere magesyren i magen, noe som hjelper på fordøyelsen og bidrar til en god metthetsfølelse. Det er også effektivt mot å redusere søtsuget.

 

2. Spis en proteinrik frokost

En god og næringsrik frokost kan hjelpe deg å unngå søtsuget resten av dagen. Velg matvarer med et høyt proteininnhold, mye fullkorn og gjerne sunne fettkilder. Disse matvarer er med på å stabilisere blodsukkernivået, forbedre konsentrasjonen og gir deg langvarig energi utover dagen.

En sunn og næringsrik bestående av rikelig med proteiner, sunne fettsyrer og mye fiberrike frukt/grønnsaker, hjelper deg å unngå søtsuget senere på dagen.

 

3. Ta magnesium tilskudd

Magnesium er godt kjent for sin effekt på søtsuget. Ved å innta magnesium jevnlig, vil du ikke bare kunne øke energinivået, men også redusere søtsuget!

 

4. Reduser inntaket av koffein

Et høyt koffein inntak i løpet av dagen, kan påvirke blodsukkernivået å bidra  til søtsug senere på dagen. Forsøk derfor å holde kaffeinntaket moderat.

Unngå store mengder koffein i løpet av dagen. Da unngår du lettere at energinivået faller brått, og at det oppstår søtsug.

5. Spis mer bitter mat

Å øke inntaket av litt sure og bitre matvarer, som for eksempel artisjokker, radicchio, sikori og artisjokker – bidrar til bedre tarmhelse og reduserer søtsuget. Over tid vil disse matvarene også kunne bidra til å endre smaksløkene, slik at du blir mer glad i mindre søt mat.

6. Spis mer sunt fett og protein

Sunne fettsyrer er ikke bare viktig for at både kroppen og hjernen din skal fungere optimalt, men de bidrar også til å holde deg mett lengre. Når du kjenner deg mett, så reduseres også sukkertrangen.

 

7. Kutt ut kunstige søtstoffer

Kunstige søtstoffer kan fremstå som et sunt alternativ til sukkerholdige alternativer, men kunstige søtstoffer kan i verste fall øke søtsuget. Forsøk heller å bytte ut kunstige søtstoffer med frukt og bær, eller andre sunne alternativer som også tilfører viktige næringsstoffer.

 

Kilde
Womenshealth.com.au

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM