fbpx

Bedre fordøyelse med nok kostfiber!

Kostfiber er en viktig del av et velfungerende kosthold. Det er sentralt for en god fordøyelse, og er blant de viktigste bidragsyterne i jevnt energiopptak. Kostfiber gjemmer seg i korn og grove brødvarer, grønt, og også i frukt. Her er fem gode kilder til en sunnere fordøyelse!

 

Appelsin

Straks man hører om C-vitamin dukker bildet av en oransje frukt opp i hodet til de fleste av oss. Appelsinen er velkjent for sitt høye innhold C-vitamin, og kan i tillegg skilte med mye kostfiber, positivt for en sunn fordøyelse. Visste du at denne frukten opprinnelig kommer fra Kina? Apfelsin betyr «kinesisk eple», og vi er midt i toppsesongen for den smakfulle, fargerike frukten akkurat nå.

 

Kiwi

Mange kjenner til den ovale, brunlige saken med loddent skal og en svært gjenkjennelig grønnfarge på innsiden. Men visste du at kiwien er rik på både vitamin C og kostfiber, og at den i tillegg er en fin kilde til folat og kalium? Den gjør seg veldig godt i salater, og er fantastisk å spise alene også.

 

Banan

Den holder seg kanskje ikke lenge i sekken, men den gir et solid energipåfyll når det trengs. Bananen oppbevares best i 14-16 varmegrader, og du har kanskje opplevd at den skifter farge til det ugjenkjennelige etter å ha vært med på et temperaturomslag eller to? Den gjør opp for sin litt ømfintlige side når det kommer til temperatur ved å være så anvendelig som den er. Bruk den i yoghurten, på havregrynsgrøten, som barnemat, pålegg, i smoothien, ja, selv på grillen gjør den seg godt. Den gule frukten er perfekt som et lite mellommåltid.

 

Eple

Det finnes en jungel av varianter i epleverdenen. Blant de vanligste finner vi royal gala og pink lady, røde, saftige epler med sprøtt fruktkjøtt og mye deilig kostfiber som opprettholder en sunn fordøyelse. Også eplet er svært anvendelig og kan brukes i alt fra desserter til hovedretter eller som snacks alene. Det kan være lurt å sprute et par sitrondråper på kuttsidene når man legger eplene på fruktfat, så slipper man at det brunes så fort.

 

Pære

Også pærene finnes i en rekke varianter. De avhenger av sesong, og finnes både som litt rødlige, hardere utgaver og de helt grønne, myke. Conference er blant de mest populære i Norge, og med sitt faste, kremhvite fruktkjøtt er den kjempegod til vilt! Stek eller bak dem, krydre dem, og inkluder dem i neste viltmåltid. Uansett hvilken sort du ramler over når du går mellom frukthyllene i butikken, vil du garantert få i deg store mengder kostfiber når du går for ei pære.

Kostfiberet er viktig for jevn energitilgang og en sunn fordøyelse, så sørg for å få i deg fem om dagen.

 

Test gjerne nye oppskrifter. Kanskje finnes det bruksområder du ikke har tenkt over for de ulike fruktene? Grill deg en banan med en sjokoladebit i neste gang du sitter rundt bålet, det smaker fantastisk godt og gir god energi. Server karamelliserte epler ved neste middagsbesøk, og bruk pærer som tilbehør til hjortesteika. Topp pannekakene med kiwi og banan, og utnytt appelsinens søte fruktkjøtt og litt beske skall til neste runde kakebaking. Kostfiber kan lures inn overalt!

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM