fbpx

Trening med forkjølelse?

Det går mot mørkere tider og med dette kommer både forkjølelses og influensa sesongen. Er det greit å trene med forkjølelse? Hvorfor skal man, eventuelt hvorfor skal man ikke trene dersom man er forkjølet og ikke helt i form?

Trening med feber

Er du en av dem som blir forkjølet og i tillegg får feber? Da burde du kanskje holde deg unna treningssenteret. Det er bevist at man ikke bør trene dersom man har økt kroppstemperatur. Feber er et tegn på at kroppen og immunforsvaret jobber overdrevet hardt. Trener du samtidig som du har feber vil du antakeligvis gjøre at immunforsvaret ditt får seg et stort sjokk og kanskje kan bryte seg selv ned. Du vil med andre ord bruke lengre tid på å bli frisk dersom du trener med feber og bør unngå trening med denne type forkjølelse.

Trening med forkjølelse uten feber

Å trene med forkjølelse uten feber er en annen sak. Noen vil hevde at man blir raskere frisk til og med! Dette kan avkreftes ganske med en gang. Du blir ikke noe raskere frisk dersom du utsetter kroppen din for fysisk stress, selv om du ikke har feber. Med forkjølelse kommer ofte tett og rennende nese eller hoste. Begge disse vil påvirke lungene dine i negativ grad.

 

Hvis jeg skal trene med forkjølelse hva bør jeg trene?

Dersom du er forkjølet, men «frisk nok» til at du føler det er greit å dra på trening må du tenke på 2 ting. For det første: forkjølelse kan smitte. Så dersom nesen renner og du hoster av gårde bør du kanskje tenke deg om 2 ganger før du tar turen på et treningssenter med andre mennesker. For det 2 bør du prioritere og trene styrke framfor å løpe eller bedrive kondisjonstrening. Kondisjonstrening krever mer av ditt respiratoriske system enn det styrke gjør. Ta deg derfor en rolig styrkeøkt, dersom du MÅ trene.

Å trene med forkjølelse går altså ann, men det er smart å ta noen forhåndsregler. Du vil ikke bli noe raskere frisk dersom du trener med forkjølelse, heller tvert i mot. Noen føler de MÅ trene og da er det helt ok å ta seg en styrkeøkt dersom du føler kroppen din klarer det. Det er heldigvis sjeldent sånn at kroppen er konstruert sånn at den vil pushe deg på trening dersom formen ikke er tilstede. Nøkkelen er altså å lytte til kroppen og tren forsiktig!

Kilde: 

  1. Plusstid.no

ANBEFALT

OPTIFUNCTION™

Muscle, joint & bone

Få en lettere hverdag med mindre muskel- og skjelettplager
OptiFunction er et avansert kosttilskudd utviklet for å lindre og forebygge betennelsestilstander i muskler og ledd, 100% naturlig. I tillegg styrkes og beskyttes skjelettet, samt kroppens evne til å håndtere stress bedres.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM