fbpx

Sov bedre med yoga

Yoga har et rykte på seg for å roe ned og få deg til å slappe av ved hjelp av pusten din. Forskere har bevist av yoga reduserer stress, gjør deg mer konsentrert og kan hjelpe deg med å sove bedre. Stemmer dette, og hvorfor er det slik? Les videre for å finne ut hvordan du kan sove bedre med yoga og ikke minst NÅR du bør utføre yoga! 

 

Yoga

Prinsippene i yoga er relativt enkle. Yoga er en form for meditasjon, er målet er å bringe sammen kropp, sinn og tanker ved hjelp av ulike positurer og pusteteknikk. Det finnes flere tusen ulike former for yoga, noen mer avanserte enn andre. Målet for alle er at de skal «binde sammen» de ulike elementene i kroppen din med jorden. Ved å bare utøve yoga kan du sove bedre.

 

 

Hvilken yoga øker sannsynligheten for å sove bedre?

Noen yogaformer er særdeles utfordrende og utføre og krever mye av kroppen din. Det er ikke nødvendigvis slik at det er de mest avanserte yoga typene som gjør at du sover bedre. Fokuser heller på øvelser som du enkelt kan utføre og som kan få deg til å slappe av, istedenfor øvelser som gjør at du blir helt utslitt. Hvilken type yoga du utfører har altså ikke så mye å si, så lenge du er komfortabel.

 

Nøkkelen er…

Nøkkelen til at yoga fører til bedre søvn er nemlig ditt nivå av å tilstede. Det er viktig at du oppnår kontakt med pusten din, og enda viktigere dersom du vil ha effekt på søvnene din. Jobb med å puste korrekt, rolig og kontrollert. Bruk gjerne youtube eller apper dersom du er ny.

 

Hvilken øvelser og når skal de utføres?

Så hvilken øvelser fører til bedre søvn, og ikke minst når skal de utføres? Noen eksempler på øvelser du kan utføre rett før sengetid er: barnet, sittende meditasjon og liggende ryggstrekk. Alle disse øvelsene krever lite av deg fysisk, men krever mye av deg mentalt. Øvelsene kan med fordel utføres på kvelden rett før du inntar sengen.

 

 

Yoga på dagtid for bedre søvn?

Du kan også utføre yoga noen ganger i uken, også på dagtid. Dette har også en bevist effekt på søvnen din, selvom det kan virke noe ulogisk. Yoga fører nemlig ikke bare til at du blir mer avslappet og når «inner state» der og da, dette har også effekt på sikt. Er du en som trener en del, kan du med fordel erstatte økene dine med yoga ett par ganger i uken. Er du en av dem som ikke trener så mye, kan de overnevnte øvelsene fint gjøres på kort tid rett før sengetid og fortsatt gi deg effekt.

 

Kilder

  1. iform.nu
  2. Mediyoga
  3. Harvard

 

ANBEFALT

VITA WOMAN™

Feel like you, everyday!

PMS-lindring og kvinners helse
Vita Woman er et helt nytt kosttilskudd som er utviklet for å motvirke smertene og ubehaget som følger med menstruasjonssyklusen. Virkestoffene fungerer sammen og optimaliserer hormonbalansen så du kan føle deg som deg selv, alle dager i måneden!

LES MER