fbpx

Med disse tipsene sover du bedre

Det er helt normalt å slite litt med å sove innimellom, og det hender de fleste en eller annen gang i løpet av livet. Det finnes heldigvis råd. Med disse tipsene er det nesten garantert at du sover bedre om nettene!

 

Kaffe og energidrikk

La oss ta det letteste først. Kaffe, eller annen koffeinholdig drikk bør unngås i så stor grad som mulig de siste timene før leggetid. Sett gjerne et tidspunkt som seneste tid på dagen du tillater deg å drikke dette, for eksempel: ikke drikk kaffe eller annen koffeinholdig drikke etter kl 17:00. Det er kanskje lett å glemme at energidrikker også inneholder store mengder koffein, så disse bør også unngås!

Døgnrytme og «høneblund»

Det er ikke til å stikke under en stol at dersom du har en god døgnrytme, vil din generelle søvnkavlitet være god. Prøv å oppretthold en god døgnrytme i ukedagene vel som i helgene. Legg deg og stå opp til ca samme tid hver dag, hele året. Da gjør du kroppen din en tjeneste ved å være super forutsigbar og den vil lettere falle i søvn til bestemte tider hver dag. Det er kanskje lett å ta seg en liten høneblund på ettermiddagen. Prøv å unngå dette, da det ødelegger kroppens naturlige søvnsyklus.

 

Dagslys

Sørg for at du løpet av en dag har minst 30 minutter med dagslys. Ikke trekk ned alt du har av gardiner, slipp heller lyset inn. Norge og vinterhalvåret byr på utfordringer i forhold til dette. Kanskje du har en jobb der du kan ta deg litt fri på dagtid? Gå deg en tur og få godt med dagslys. I samme slengen har du også fått litt mosjon. Husk at alt dagslys hjelper!

 

Trening

Trening har helt klart vist seg å ha en effekt på søvnen vår. 30 minutter daglig aktivitet gjør underverker. Vær riktignok obs på at du ikke må trene hardt de siste timene før sengetid. Dette er fordi kroppen frigjør en hel del hormoner ved trening som på sikt er super positivt for søvnkvalitet, men «akutt» kan det føre til økt energinivå. Ergo: det kan by på utfordringer når du skal sove.

 

 

Telefonbruk i sengen

Dette er kanskje vanskelig for mange, og ikke minst ubredt! Det er ekstremt lett å ligge på telefonen eller se på TV helt fram til man skal sove. Dette er ikke bra dersom du vil sove bedre. Prøv heller å legg fra deg telefon, og slå av TVen 45 minutter før sengetid. Dette er helt klart et gulltips som vil gjøre underverker for mange!

 

Sov godt!

Kilder:

  1. Helsenorge.no

 

 

ANBEFALT

VITA WOMAN™

Feel like you, everyday!

PMS-lindring og kvinners helse
Vita Woman er et helt nytt kosttilskudd som er utviklet for å motvirke smertene og ubehaget som følger med menstruasjonssyklusen. Virkestoffene fungerer sammen og optimaliserer hormonbalansen så du kan føle deg som deg selv, alle dager i måneden!

LES MER