fbpx

Matvarene som gir deg mer energi

Mat er menneskets beste kilde til energi. Visste du at det er noen type matvarer som gir deg mer energi enn andre? Nedenfor får du 5 velsmakende og sunne matvarer som vil gi deg både mer og bedre energi som holder deg gående i lengden.

 

Bananer

Bananer er en ypperlig kilde til energi. Bananer kan nytes over alt, på farta, hjemme, i bilen. Det er virkelig en superfrukt som gir deg gode karbohydrater, viktige vitaminer ergo: masse energi. Bananer smaker jo også relativt søtt, så kanksje du til og med klarer å dempe søtsug med den?

 

 

Søtpotet

Søtpotet smaker ikke bare digg, de er også en nydelig kilde til ekstra energi. Søtpoteten er en matvare som er full av energi, fiber og vitaminer. En annen positiv egenskap ved søtpotet er at kroppen din fordøyer den sakte, dette resulterer i at energinivået ditt holder seg lengre enn om de hadde blitt fordøyd raskt! Søtpotet kan også servers i tusenvis av ulike variasjoner.

 

Epler

I likhet med bananen, kan epler nytes hvor som helst og når som helst. Epler inneholder bare 14g karbohydrater og hele 2g fiber. Epler gir deg god og sunn energi som holder lenge. Ikke nok med det, så inneholder epler antioksidanter. Antioksidanter er meget bra for kroppen din, og er på sikt en bidragsyter til en sunn kropp! Det sies også at epler skal gi deg fin hud …

 

Mørk sjokolade(!!)

Sjokolade, tenker du kanskje nå? For det første inneholder mørk sjokolade en høyere andel kakao enn melkesjokolade. Kakao inneholder antioksidanter, som som nevnt har en positiv effekt på helsen din. Mørk sjokolade har i tillegg til å gi deg energi en positiv effekt på din mentale helse, da du antakeligvis blir lykkelig av å spise sjokolade?

Havregryn

Den ultimate kilden til sunn energi. Havregryn kan nytes i ulike former og til nesten alle måltider. Havregryn gir deg langsomme karbohydrater som holder magen god og mett over lang tid.  I tillegg er havregryn rikt på vitaminer og mineraler som hjelper kroppen med å utnytte energien den får. Havregryn inneholder også magnesium, B vitamin og jern. En skikkelig super matvare for optimal energi!

 

Kilder

  1. Healthline.com

 

 

 

 

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER