fbpx

Kombucha, den ultimate superdrikken!

Du har kanskje hørt om Kombucha? Kanskje du har hørt om det men ikke helt vet hva det er? Kombucha har rykte på seg for å være den nye ultimate superdrikken i familie med «superfood», men hva er det egentlig? Og hvorfor er den så bra? Noen vil hevde at den har en detoxeffekt på kroppen, har den virkelig i dette? Og ikke minst, kan den leve opp til tittelen som den ultimate superdrikken? 

 

Hva er det?

Kombucha er enkelt forklart en drikk av te og sukker. Det høres jo ganske enkelt ut? Det er dessverre ikke det. Konsepten er nemlig noe mer innviklet. Du har kanskje hørt om surdeig? Surdeig er et fenomen en del kjenner til i bakeverden. Kombucha er på en måte drikkenes surdeig, i alle fall deler av den, eller «basen». For å få til kombucha må du nemlig ha en SCOBY. Dette er en fermentert blanding av sopp og gjær som har konsistens i likhet med surdeig og som brukes som base for denne superdrikken. Du kan i tillegg tilsette ingredienser etter eget ønske. Kanskje du liker noe syrlig? Da er sitron en fin ingrediens. Kun fantasien din kan begrense deg på hvilken smaker du kan ha på akkurat din Kombucha. Du kan forøvrig også få kjøpt drikken i ulike foretninger, her kan også inspirasjon til smaker hentes!

Hvem passer Kombaucha for?

Det er ingenting som tilsier at Kombucha ikke skulle være passende for mennesker i alle aldre. Her strides riktig nok de lærde … Noen anbefalinger sier at man ikke skal gi Kombucha til små barn, helst ikke under 7 år, andre hevder at det fint kan gies selv til babyer. Her må man nesten bestemme selv og ta en avgjørelse på egenhånd. Det eneste som er sikkert er at for voksne mennesker er det hel greit å drikke denne superdrikken, men hva med mengden?

 

Hvor ofte og hvor mye kan jeg drikke?

I utgangspunktet kan du drikke så mye og så ofte du vil. Det er riktignok en viss fare for at du drikker mer enn magen din tåler. Dette er riktignok ikke det værste som kan skje, det er litt som om du spiser en pakke tyggis. Man blir litt oppblåst og får kanskje litt smerter. Kombucha er utrolig leskende og forfriskende å drikke, så det er lett å ta seg en flakse eller 10 for mye. Kombucha funker også fint som et lite mellommåltid, eller noe lett i magen før middag.

 

 

Detoxeffekten

Kombucha har vist seg å kunne ha en viss detoxeffekt på kroppen vår. Dette har kanskje noe med at den er beryktet som den ultimate superdrikken å gjøre? Det finnes riktignok noen kjøreregler for å oppnå best effekt. For det første bør du drikke det hver morgen, før ditt første måltid. I tillegg til dette skal det drikkes etter hvert måltid. Her igjen, det finnes mange varianter og ulike meninger om hva som fungerer best. Prøv deg litt fram og finn fram til en metode som passer deg best. At den har detox effekt er i alle fall sikkert.

 

Kilder:

  1. Naturligliv.no
  2. Gryhammer.no

ANBEFALT

ALPHA MAN™

Feel stronger and energetic!

Få tilbake kraften og energien
Alpha Man er et avansert kosttilskudd optimalisert for å booste testosteronnivået i kroppen. Alpha Man har egenskaper som kan gi deg mer energi, øke forbrenningen, lysten og evnen til å bygge muskler.

LES MER

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

VITA WOMAN™

Feel like you, everyday!

PMS-lindring og kvinners helse
Vita Woman er et helt nytt kosttilskudd som er utviklet for å motvirke smertene og ubehaget som følger med menstruasjonssyklusen. Virkestoffene fungerer sammen og optimaliserer hormonbalansen så du kan føle deg som deg selv, alle dager i måneden!

LES MER