fbpx

Ikke la treningen ødelegge testosteronnivået ditt!

Enten du allerede bruker mye tid på trening, eller du har planer om å begynne, så er det viktig å vite hvordan det påvirker testosteronnivået ditt.

Det er egentlig ganske rett frem: Et hard treningsprogram kombinert med en streng kostholdsplan vil påvirke testosteronnivået. Mye trening og lite mat kan gjøre deg slank, men det er ikke nødvendigvis bra for helsen, og det er heller ikke slik at du blir i bedre form. Alt for mange gjør den feilen at de trener for mye og spiser for lite. På kort sikt kan denne kombinasjonen føre til muskelvekst og redusert fettprosent, men om det gjøres over lengre tid vil det kunne føre til en rekke negative konsekvenser. Dette kan være hormonforstyrrelser, lavt testosteronnivå, redusert beintetthet, tap av muskelmasse, nedsatt prestasjonsevne, dårlig matlyst, nedsatt lyst, m.m..

Flere studier viser at mye kondisjonstrening kan føre til en reduksjon i testosteronnivået, og det samme gjelder for alle som trener styrketrening. Når du trener produserer kroppen stresshormonet kortisol. Kortisol i små mengder er bare bra for oss, men når det produseres mye over tid og kroppen aldri får tid til å kvitte seg med det, så har det motsatt effekt. Kortisolet «spiser» opp muskler og energi, og det bidrar til at du lettere legger på deg. Det fungerer også slik at det bryter ned testosteronet i kroppen.

testosteron og trening
Trening kan bidra til å øke testosteronnivået ditt, spesielt styrketrening og høyintensiv kondisjonstrening. MEN, dersom du trener for mye, samtidig som du spiser fot lite, så vil treningen kunne bidra til å bryte ned testosteronet i kroppen.

 

Trikset som kan hjelpe deg

Av og til dukker det opp resultater som mildt sagt overrasker, og det var også tilfellet i studien som ble utført av en gruppe forskere utførte et eksperiment på rotter som svømte til utmattelse 15 dager på rad. En annen gruppe rotter gjorde ingenting og fungerte dermed som en kontrollgruppe. For rottene som svømte falt testosteronnivået betraktelig, i tillegg til at sædmengden og lysten til å formere seg også ble kraftig redusert.

Da rottene ble gitt moderate mengder av vitamin C bare 30 minutter før de begynte å svømme, var reduksjonen i testosteron betraktelig lavere. Sædmengden og lysten til å formere seg økte også.

Selv om ikke rotter er mennesker,  så har mye forskning vist at resultater som viser seg effektive på rotter, også gjør det for mennesker. I dette eksperimentet ble det i tillegg brukt veldig små doser vitamin C, så forsøk på mennesker vil uansett ikke føre til noen skade. Forskerne brukte tre ulike doser vitamin C der den høyeste doseringen hadde best effekt. Den «menneskelige» versjonen av denne doseringen tilsvarer 480 mg, som er mindre enn gjennomsnitts vitamin C dosen som taes gjennom kosttilskudd.

Hvis du ønsker en rimelig «forsikring» mot å trene ned testosteronnivået ditt, så kan et inntak av vitamin C med andre ord være et nyttig tilskudd. Det er ikke sikkert det hjelper, men det skader i hvert fall ikke. Og uansett så er vitamin C bra for kroppen din.

ANBEFALT

ALPHA MAN™

Feel stronger and energetic!

Få tilbake kraften og energien
Alpha Man er et avansert kosttilskudd optimalisert for å booste testosteronnivået i kroppen. Alpha Man har egenskaper som kan gi deg mer energi, øke forbrenningen, lysten og evnen til å bygge muskler.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM