fbpx

Dette skjer med huden din når du blir solbrent

Solbrent hud er et dårlig tegn. Ikke bare vitner det om at du har vært for dårlig til å ta hensyn i solsteiken, men det øker også risikoen for hudkreft.

Mange er sløve når det kommer til å ta hensyn til sola. Kanskje er det latskap, kanskje er det jakten på solbrun hud. Uansett årsak vil risikoen være den samme når det først går galt og du blir solbrent.

 

Hvorfor blir man solbrent?

Når huden utsettes for UV-stråling oppstår en reaksjon. Fargepigmentet melanin er allerede i huden, og når dette utsettes for sollys vil det begynne å brunes. I tillegg øker produksjonen av melanin og man vil få litt tykkere hud som beskytter litt bedre mot solen. Hvis man ikke er forsiktig med hvilke og hvor mange UV-stråler som får trenge inn i huden, risikerer man forbrenning. Solbrenthet er en forbrenningsskade, og klassifiseres som førstegrads forbrenning. Den betennelseslignende reaksjonen skyldes at huden ikke greier å produsere nok melanin til å opprettholde beskyttelsen mot UV-strålene.

solbrent
Du blir solbrent når huden ikke klarer å produsere nok melanin til å beskytte huden mot de skadelige strålene.

 

Symptomer på solbrenthet:

  • Rødhet, hevelse og smerter
  • Blemmer og sår
  • Nedsatt allmenntilstand med feber, hodepine og slapphet

Mange av oss har opplevd å bli lettere solbrent. Ofte merker man det ikke med en gang, og ved å oppholde seg i sola selv etter at solbrentheten har funnet sted risikerer man en stadig mer alvorlig reaksjon. Lett rødlig hud er ofte det første symptomet, og kanskje kjenner du at det er varmt og at det svir litt etterhvert som timene går. Ved mer alvorlige tilfeller kan man få store blemmer og tilhørende smerter. Sterk solforbrenning kan utvikle seg til både 2.- og 3. grads forbrenning.

 

Dette gjør deg ekstra utsatt for solbrenthet

  • Lys hud
  • Sterk sol tidlig i sesongen
  • Manglende solfaktor
  • Enkelte medisiner

Lys hud har mindre solbeskyttelse enn mørkere hud. Dette er også årsaken til at du lettere blir solbrent helt i starten av solsesongen enn det du blir senere på året. Gjennom jevnlig eksponering for solstråler øker hudens toleranse. Bruk av solfaktor gjør at du kan oppholde deg i sola uten å bli brent, og det er derfor viktig å være nøye med å smøre seg hele året. Sola er sterkest på sommerhalvåret, og særlig midt på dagen. Likevel vil den sende UV-stråler hele året igjennom, og det er derfor viktig at du ikke utsetter huden din for direkte sollys uten at den får den beskyttelsen den trenger.

solbrent
Ta vare på huden ved å beskytte den mot solens skadelige stråler året rundt.

 

Det er nødvendig med sol

I utgangspunktet er det bra for huden å få sol på seg, fordi mennesket ikke klarer å produsere D-vitamin uten det. Vitamin D er viktig for en normal utvikling av skjelettet hos barn, og er avgjørende for en normal og sunn benbygning hele livet. D-vitamin er viktig for opptaket av fosfor og kalsium, og bidrar til sunn benbygning, muskelfunksjon og immunforsvar.

 

D-vitaminmangel kan gjøre deg syk

Mangel på D-vitamin er lite gunstig for helsen din. På den nordlige halvkule er man mindre eksponert for sollys gjennom året, og det er derfor vanligere med mangelsykdommer knyttet opp til D-vitamin. Dette kan medføre økt risiko for beinskjørhet og rakitt. Typiske symptomer på D-vitaminmangel er:

  • Smerter i muskler og ledd
  • Tretthet
  • Generell tiltaksløshet

 

Bli brun uten å bli brent

Solfaktor er altså nøkkelen til å unngå solbrenthet. Det kan føles som om det tar evigheter å få litt farge på kroppen når man holder ute de skadelige strålene. Du behøver ikke å dedikere flere timer av dagen til å ligge i sola for å bli brun. Kosttilskuddet Royal Tan gir deg et solid påfyll av betakaroten, som gir huden din en solbrun farge som varer lenger. I tillegg inneholder kosttilskuddet black carrot, en ingrediens som gjør at du ikke risikerer den orange fargen betakaroten alene ofte gir. Royal Tan inneholder dessuten flere aktive virkestoffer som er godt for både hud, hår og negler. Les mer om Royal Tan her.

 

ANBEFALT

ROYAL TAN™

For a deep golden tan

Få en naturlig, gyllenbrun hudfarge
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter. Den gir en dyp, gyllenbrun hudfarge, i tillegg til å ta vare på hud, hår og negler.

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM