fbpx

Dette bør du vite om betakaroten!

Mange har hørt om betakaroten og at den gjør det enklere å få solbrun hud. Men hva er betakaroten egentlig, og hvorfor bør du få i deg nok av det?

Fargestoffet betakaroten tilhører pigmentgruppen karotenoider. Disse røde, gule og oransje fargestoffene er fettløselige, og finnes naturlig i en rekke planter. Betakaroten er kjent som det kraftigste forstadiet til vitamin A i mat, og omdannes til aktivt vitamin A i kroppen.

 

Vitamin A er viktig for god helse

Kroppen trenger vitamin A, som er et fettløselig vitamin som lagres i leveren. I store doser kan vitaminet være giftig, men det tjener en viktig rolle i opprettholdelsen av normalt syn – særlig mørkesyn. Vitamin A er også viktig for normal celledeling, vedlikehold av hud og slimhinner, samt for å opprettholde immunforsvaret. Deler av betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen, og bringer derfor flere helsegevinster til bordet.

betakaroten er det sterkeste forstadiet til vitamin A
Vitamin A er viktig for både syn og helse. Betakaroten er det kraftigste forstadiet til vitamin A.

 

Betakaroten er en kraftig antioksidant

Antioksidanter beskytter kroppen mot såkalte frie radikaler. Frie radikaler oppstår naturlig i kroppen, men er skadelig i for store mengder. De reaktive oksygenforbindelsene er en viktig del av kroppens signalsystem, men hvis nivået blir for høyt kan det ha negative følger. Et vedvarende høyt nivå av frie radikaler leder til oksidativt stress, som bryter ned kroppens celler.

De frie radikalene kan ses som angripende styrker mot immunforsvaret ditt. For at immunforsvaret ikke skal ligge langflatt fra første inntrenger er det nødvendig med forsvarsstyrker. Antioksidanter er disse forsvarsstyrkene, og betakaroten er en av dem. Antioksidantene beskytter altså cellene mot oksidativt stress ved å nøytralisere deres skadelige virkning.

betakaroten er en kilde til antioksidanter
Et velfungerende immunforsvar er viktig for å unngå sykdom. Antioksidanter hjelper deg med å holde deg frisk.

 

Kilder til betakaroten

Fargestoffet og antioksidanten er å finne i frukt og grønnsaker med sterk farge. Gulrot, søtpotet, spinat, papaya og brokkoli er særlig rike på betakaroten. Husk at karotenene er fettløselige, og det kan derfor øke opptaket i tarmen hvis du kombinerer dem med fett. Litt olje over gulrøttene eller smør i søtpoteten kan bidra til at du nyttiggjør deg flere av dem.

betakaroten finnes i fargesterk mat
Fargesterke matvarer er ofte rik på betakaroten. Spinat, gulrot og papaya er ekstra gode kilder.

 

Betakaroten som kosttilskudd

Det er ikke alltid man får i seg tilfredsstillende mengder betakaroten gjennom kostholdet alene. Da kan det være greit å vite at det finnes kosttilskudd som gir deg et godt påfyll. Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter, og gir deg en dyp, gyllen brunfarge i tillegg til å pleie hud og hår.

Royal Tan er fremstilt av naturlige råvarer, og skiller seg fra mange av konkurrentene ved å inneholde virkestoffet black carrot. Denne ingrediensen motvirker den gul-oransje fargen man kan oppleve ved økt inntak av betakaroten. Kosttilskuddets innhold av kollagen, sink og kobber kan dessuten bidra til økt kvalitet også på hud, hår og negler.

Betakaroten er altså ikke det eneste Royal Tan bidrar med. Kosttilskuddet kan ses som et helhetlig skjønnhetsprodukt, sammensatt av virkestoffer med dokumentert effekt. Produktet er norskutviklet og gjør det godt i tester jevnt over. Les mer om Royal Tan her.

 

ANBEFALT

ROYAL TAN™

For a deep golden tan

Få en naturlig, gyllenbrun hudfarge
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter. Den gir en dyp, gyllenbrun hudfarge, i tillegg til å ta vare på hud, hår og negler.

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM