fbpx

Den enkleste måten å forbrenne 100 kalorier på!

Har du vært borte fra treningen en stund og ønsker å jobbe igang igjen, eller kanskje gå noen kilo med i vekt? Da kan dette være et meget godt tips!

Hvis noe skal puttes i kategorien «trening med mening», så bør det å gå være en selvfølgelighet. Å gå er kanskje verdens mest undervurderte form for mosjon, og det er virkelig sant at det er helse i hvert skritt.

Vi skal ikke rangere treningsmetoder opp mot hverandre, og vi kan umiddelbart slå fast at det finnes langt mer effektive metoder å komme i form på, eller forbrenne kalorier på, enn det å gå. Men, å gå i seg selv er langt mer overkommelig for de aller fleste, og det kan være lettere å gjennomføre i lengden slik at både formkurven og vektreduksjonen forsetter i positiv retning!

forbrenning av å gå
Gå gjerne sammen med noen andre, så blir det også lettere å motivere seg!

 

Så mye forbrenner du av å gå

Skal du ned i vekt er du nødt til å gå i et kaloriunderskudd over tid. Hvis du har en omtrentlig oversikt over hvor mange kalorier du inntar i løpet av en dag, kan det være både nyttig og motiverende å vite hvor mange kalorier du faktisk forbrenner av å gå.

Det er viktig å være klar over at det er flere faktorer som spiller inn på kaloriforbrenningen, blant annet gener, form, kroppssammensetning, vekt, ganghastighet, terreng, m.m.. De to sistnevnte faktorene er de som er enklest å kontrollere selv, og kort oppsummert kan vi slå fast at jo raskere tempo og mer krevende terreng (motbakker), desto høyere forbrenning. I motbakker med 10% stigning, vil forbrenning være ca 40% høyere enn i flatt terreng.

Ser vi bort fra faktorene som vi ikke kan påvirke umiddelbart, vil en time rolig gange forbrenne ca. 300 kalorier. Jo høyere tempo, desto større forbrenning. I tillegg til kaloriene du forbrenner her og nå, så vil også forbrenningen øke på sikt.

For å forbrenne 100 kalorier trenger du med andre ord å gå i 20 minutter i et moderat tempo.

Bruker du en skritteller kan det være mer motiverende å vite hvor mange kalorier du forbrenner ved å gå et visst antall skritt. Også her spiller faktorer som hastighet og terreng inn, og ikke minst vil steglengden være av stor betydning. Men, som et utgangspunkt kan vi sette opp denne oversikten:

  • 3 300 skritt: ca. 100 kalorier og 2 km
  • 10 000 skritt: ca. 300 kalorier og 6 km
  • 12 000 skritt: ca. 360 kalorier og 6 km
  • 16 000 skritt: ca. 460 kalorier og 10 km

Det kan være motiverende å bruke en pulsklokke med skritteller dersom du ønsker å holde oversikten over antall skritt, distanse og kaloriforbrenningen. En rimelig og god anbefaling er Garmin Forerunner 45. Her får du oversikt over kaloriforbruk, skritteller, distanse tilbakelagt, søvnmåling, pulsmåling på håndleddet og mye mer.

ANBEFALT

ALPHA MAN™

Feel stronger and energetic!

Få tilbake kraften og energien
Alpha Man er et avansert kosttilskudd optimalisert for å booste testosteronnivået i kroppen. Alpha Man har egenskaper som kan gi deg mer energi, øke forbrenningen, lysten og evnen til å bygge muskler.

LES MER

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM