fbpx

Den beste metoden for å unngå overspising

Den beste måten å unngå overvekt på er først og fremst å unngå overspising. Her er et enkelt tips som kan hjelpe deg på veien.

Samme hvilken diett eller spisemønster du veler å følger, det er det totale energiinntaket i løpet av dagen som teller. Spiser du mer enn du forbrenner, så vil du gå opp i vekt. Hjernen og kroppen din er usannsynlig smart, men på noen områder kunne den gjerne vært litt smartere. Når du spiser, oppstår det nemlig en forsinkelse mellom magen og den delen av hjernen som forteller deg at «nok er nok», at du er mett. Så selv om du egentlig har fått nok og er mett, fortsetter du å spise fordi hjernen ennå ikke har gitt beskjed om at du er mett. Det beste trikset for å gå ned i vekt er «å spise til du ikke er sulten mer, ikke helt mett».

 

Hvordan vite når du skal stoppe?

Et godt sted å begynne for å unngå overspising er å ta sult som et tegn på at du bør spise. Med andre ord; hvis du ikke er sulten, unngå mat. Veldig mange ender opp med å kaste seg over matfatet sent på kveld før leggetid, men det er slett ikke alltid det er behov for det. Har du noen gang spist mat/snacks «bare» fordi det liksom hører med når du skal kose deg til en film eller noe annet sent på kvelden?

En god måte å jobbe seg rundt utfordringen med overspising på, er at du for deg en skala fra 1-10. Tallet 1 representerer virkelig skrubbsulten, mens 10 er julemiddag-stappmett. Unngå å spise før du er på en 2 eller 3-er, og stopp på 7. For å redusere faren for lavt blodsukker, lavt energinivå og cravings etter søtsaker og usunn mat, bør du sørge for å innta rikelig med proteiner og fiber som kan holde deg mett lenge og tilfører kroppen jevn og god energi.

En utfordring for mange er at det kan være vanskelig å motstå fristelsen når sultfølelsen er kunstig høy, eller når de kraftigste cravingsene etter søtsaker eller junkfood melder seg. Kroppen styres i stor grad av hormoner, og de er sterkt bidragsytende til å kontrollere lystene og tankene våre. Her kan et kosttilskudd som Royal Burner være til god hjelp. Royal Burner inneholder virkestoffer som skal bidra til å dempe sultfølelsen og søtsuget, og vil derfor kunne fungere som et godt supplement i en periode der vektreduksjon er i fokus.

overspising

La kroppen være «klar» til neste måltid

Kanskje tenker du av og til at «dette blir en lang dag – jeg må fylle lagrene skikkelig». Den tanken er i hvert fall ikke uvanlig, og i høyeste grad forståelig. Faktumet er derimot at tilgangen på mat har aldri vært større, og det er mat tilgjengelig nærmest rundt hvert eneste hjørnet. Det er en dårlig idé å spise seg skikkelig mett, kanskje til en 8-er på skalaen, for deretter å oppdage at det plutselig serveres rundstykker på det arrangementet du trodde skulle vare så lenge. La kroppen være «klar» for neste måltid når du avslutter det du holder på med. Spis til du ikke lenger er sulten, å unngå og spise mer.

Husk skalaen. Tenk 2-7, og hold deg til sunne og mettende matvarer.

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM