fbpx

5 sunne og enkle mellommåltider

Å finne mellommåltider som metter godt, er næringsrike og ikke minst gir energi kan være vanskelig. Her får du tips til 5 sunne og enkle mellommåltider som inneholder mye næring og som holder deg god og mett fram til neste måltid. Alle mellommåltidene er lav i kaloriinnhold og har et godt innhold av proteiner som er bra for kropp og topp! 

 

Smoothie

Smoothie er et perfekt sunt og enkelt mellommåltid, og noe de fleste kan like. Dette er fordi man kan variere i utallige kombinasjoner og tilsette akkurat det man ønsker. Sørg for at smoothien din inneholder noe mer enn «bare» frukt. Tilsett for eksempel en neve spinat eller noe annet «grønt» for å øke volumet av den og dermed hvor mye den metter i magen. Synes du smoothien ser lite fristende ut på flaske, kan du variere med å ha den i en bolle og lage ulike varianter av smoothie bowls.

 

Yoghurt bowl

Du har kanskje hørt om smoothie bowl? En genial oppfinnelse, og funker også godt som mellommåltid. Next level av smoothie bowl er yoghurt bowl. Dette gir deg noe mer energi, og føles også mer ut som «mat». Finn fram en skål, tilsett ca 1dl yoghurt av valgfri type, gjerne sukkerfri og topp med mandler, nøtter og litt bær. Et perfekt mellommåltid som er både sunt og enkelt!

 

 

Lefse/lompe rull

Lefse eller lomperull er et mellommåltid som er perfekt for deg på farten. Man kan i forveien smøre klart en lefse eller lompe og bare ta opp ved behov. Smør lompen eller lefsen med for eksempel smøreost, litt grønnsaker og en proteinkilde og du har et sunt og godt mellommåltid. Denne kan også varieres i det uttallige og kun fantasien begrenser deg.

 

Cottage cheese beger

Er du opptatt av å innta nok proteiner ila en dag? Cottage cheese er en nydelig kilde til proteiner og inneholder lite kalorier. Ta et beger cottage cheese, topp med litt bær, nøtter og litt kanel og rør om. Da får du et nydelig, velsmakende, sunt OG proteinrikt mellommåltid.

 

Frukt og/eller grønnsaker

Det enkle er ofte det beste? Frukt og grønnsaker inneholder masse vitaminer kroppen din kan nyttiggjøre seg av. Grønnsaker er noe lavere på kalorier enn frukt, men frukt inneholder til gjengjeld masse deilig fruktsukker som ofte tilfredstiller mange. Frukt og grønnsaker er enkelt å ta med seg, og her kan man jo også bare velge det man liker best selv. Er du fan av banan? Ta deg en banan eller to mellom måltidene dine. Kanskje er du en gulrot fan? Spis så mye gulrot du bare orker, det er superbra for kroppen din

 

Kilder

  1. Tara.no
  2. Matprat.no

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER