fbpx

3 matvarer du bør unngå i forbindelse med PMS

Opplever du smerter og ubehag i forbindelse med menstruasjonen? Her er 3 matvarer du bør unngå for å redusere ubehaget som kan oppstå.

Maten du spiser kan virke inn på hvor intenst du opplever ubehaget som kan oppstå i forbindelse med menstruasjonen. Tidligere har vi skrevet om 5 matvarer som kan redusere symptomene ved PMS, men det finnes også enkelte matvarer du bør unngå. På samme måte som at enkelte virkestoffer inngår i kjemiske prosesser som er bra for kroppen din, vil andre virkestoffer kunne forverre en tilstand. Det behøver ikke å bety at disse virkestoffene i seg selv er skadelige, men i forbindelse med PMS så vil de kunne ha en negativ effekt (1).

3 matvarer du bør unngå i forbindelse med PMS

Koffein

Når du kjenner deg trøtt og sliten og ellers ville ha gitt hva som helst for en god kopp varm kaffe – tenk deg om to ganger. Koffein er et sentralstimulerende middel som kan forårsake smertefulle kontraksjoner i livmorhalsen i perioden hvor du har menstruasjon. Med andre ord, krampene blir forsterket og oppleves enda mer intenst, og du vil du kunne oppleve mer oppblåsthet enn tidligere. Sukkerholdig mat har mye av den samme effekten, så du bør i størst mulig grad unngå disse virkestoffene.

mat mot pms smerter
Kaffe er nesten obligatorisk om morgenen, men du bør i størst mulig grad unngå koffein. Hold deg heller til koffeinfri kaffe.

 

Salt mat

Ja det er godt med potetgull, salte peanøtter eller pommes frites til maten, men i forbindelse med menstruasjonssyklusen, ble du i størst mulig grad holde deg unna disse matvarene. Både salt- og sukkerholdig mat kan bidra til å forsterke oppblåsthet og menstruasjonssmerter. Hold deg under 2300 mg salt hver dag, eller under 1500 mg per dag hvis du allerede sliter med høyt blodtrykk. Ta deg tid til å lese innholdsfortegnelsen på maten du kjøper, spesielt på prosesserte matvarer som ferdigretter, snaks, pålegg, etc..

mat mot pms smerter
Forsøk å unngå salt mat i perioden hvor du sliter med PMS.

 

Alkohol

Samme hvor mye du nyter å slappe av med et glass vin i sofaen på fredagskvelden, eller kanskje en kald øl i sola i sommerhalvåret, så er ikke alkohol og menstruasjonstiden en god kombinasjon. Alkohol tørker ut kroppen, som igjen får deg til å holde på overflødig væske slik at du opplever økt oppblåsthet og ikke minst cravings etter usunn mat. Synes du det er vanskelig å gi opp vinen helt, så kan du heller forsøke å nyte et glass alkoholfri vin, en god juice eller noe annet godt å drikke med viten om at det sannsynligvis forårsaker mindre ubehag.

mat mot pms smerter
Dropp alkoholen. Det finnes mange andre gode alternativer.

ANBEFALT

VITA WOMAN™

Feel like you, everyday!

PMS-lindring og kvinners helse
Vita Woman er et helt nytt kosttilskudd som er utviklet for å motvirke smertene og ubehaget som følger med menstruasjonssyklusen. Virkestoffene fungerer sammen og optimaliserer hormonbalansen så du kan føle deg som deg selv, alle dager i måneden!

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM