fbpx

Utholdenhetstrening uten å løpe

Har du et godt forhold til løping? Eller kanskje ikke? Det er veldig varierende hvem som liker løping og hvem som ikke liker løping. Heldigvis finnes det metoder for å få bedre utholdenhet uten å løpe. Kanskje en av disse metodene passer deg bedre?

 

Hvorfor alternativer?

Det er dessverre ikke sånn at løping passer for alle. Løping har nok fått et ufortjent bra rykte og en del av inntrykk av at man ikke kan komme i god form hvis ikke man løper. Dette er imidlertidig en mye og det finnes absolutt (gode) alternativer til utholdenhetstrening som gir deg gode resultater.

Sykkel

Sykling, enten du er ute, i spinningssalen eller på ergometersykkel er en ypperlig form for utholdenhetstrening. Du kan øke intensiteten slik du selv ønsker og det er lett å variere med ulike typer økter. Sykling er også veldig skånsomt mot kroppen og passer for folk i alle størrelser og fasonger.

 

Ellipse

Ellipse har fått et ufortjent dårlig rykte og kan gjerne forbindes med «kjerringtrening». Det er et kjipt rykte å få på seg, når det gir såpass god effekt på utholdenheten din. Ellipse er nærliggende til løping i bevegelsesmønster, men du kan i tillegg stille inn bla motstand som på en sykkel. Dette gjør at du kan få enda bedre effekt enn med løping. Ellipse gir deg god utholdenhet og er svært skånsomt for kroppen din, spesielt knær og hofter!

Romaskin

Når vi først er inne på maskiner man typisk finner på treningssenteret er romaskinen også verdt å nevne. Romaskinen tar tak i muskulaturen på overkroppen din i større grad enn de to overnevnte. I likhet med de overnevnte kan romaskinen også stilles inn på ulike motstandsgrader som kan gi en god variasjon. Romaskin kan øke utholdenheten din minst like bra som ved løping og du får aktivert skulder og rygg muskulatur i stor grad!

 

Høyintensitets styrketrening

Du har kanskje ikke tenkt deg at styrketrening også kan være god utholdenhetstrening? Det kan det absolutt. Det eneste viktige er at du holder et relativt høyt tempo slik at du holder pulsen oppe. Man får dessverre ikke bedre utholdenhet dersom man bare har lav puls og laaange pauser … Bedriver du styrketrening med høyintensitet blir du ikke bare sterkere men du blir også mye mer utholden. To fluer i en smekk, og hva er vel bedre enn det?

 

Kilder

  1. Tomsofmaine.com