fbpx

Urtene og krydderet som gir helsen en boost!

Krydder og urter inneholder mer sykdoms bekjempende antioksidanter enn de fleste frukt og grønnsaker. Her er de beste alternativene.

Du er kanskje klar over at frukt og grønnsaker inneholder mengder med vitaminer og mineraler, men også en rekke sykdoms beklemmende antioksidanter? Hvis ikke, så vet du det i hvert fall nå, men det de aller fleste ikke er klar over er hvor enormt mye antioksidanter det finnes i krydder og urter! Antioksidanter er kjemiske stoffer som beskytter eller bremser hastigheten på oksidasjonen av andre kjemiske stoffer og beskytter kroppen mot frie radikaler. Jo mer, desto bedre.

Her er en oversikt over noen av de aller mest antioksidantrike krydder og urtene du kan velge:

 

Kanel

sunt krydder

Kanel kan bidra til å senke blodsukkeret, redusere mengden triglyserider, LDL og det totale kolesterolet hos personer med diabetes type 2. Forsøk å få i deg 1/4 – 1/2 teskje kanel to ganger om dagen.

 

Gurkemeie

beste mat for helsen

Inneholder curcumin som kan hemme veksten av kreftceller. Forsøk å innta 500 – 800 milligram om dagen.

 

Rosemarin

sunt krydder

Stopper genmutasjoner som kan føre til kreft. Rosemarin kan også bidra til å forhindre skade på blodkarene som øker risikoen for hjerteinfarkt.

 

Hvitløk

sunt krydder

Hvitløk ødelegger kreftceller og kan forstyrre metabolismen av tumorceller. Studier viser at ett eller to fedd hvitløk hver uke kan gir kreftbeskyttende fordeler.

 

Paprika

sunt krydder

Paprikakrydder inneholder capsaicin, et stoff med sterke antiinflammatoriske egenskaper. I tillegg kan capsaicin redusere risikoen for kreft. Det er ikke anbefalt noen spesifikk mengde, men bruk det med måte, enten i middagsretter, på pizza eller ostesmørbrød.

 

Ingefær

beste mat for helsen

Ingefær kan motvirke kvalme, samt lindre smerter og hevelser forbundet med leddgikt. Doseringen som er brukt i kliniske studier varierer fra 500 – 2000 mg ingefær i pulverform. Dersom du overdriver inntaket, kan det derimot være uheldig. Mer enn 6 000 mg kan føre til mageirritasjon.

 

Oregano

beste mat for helsen

En USDA-studie kom frem til at per gram vare, har oregano den høyeste antioksidantaktiviteten blant 27 ferske kulinariske urter.

ANBEFALT

ALPHA MAN™

Feel stronger and energetic!

Få tilbake kraften og energien
Alpha Man er et avansert kosttilskudd optimalisert for å booste testosteronnivået i kroppen. Alpha Man har egenskaper som kan gi deg mer energi, øke forbrenningen, lysten og evnen til å bygge muskler.

LES MER

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM