fbpx

Sånn kan du unngå rynker og tidlig aldring av huden!

Rynker er et resultat av hudens naturlige aldring. Den blir tynnere, og mister sine elastiske egenskaper. Hva kan du gjøre for å unngå rynker?

Før eller siden vil huden din aldres. Du kan ikke forhindre prosessen, men du kan absolutt gjøre ditt for å bremse den etter beste evne. Huden din består av 75% kollagen. Kollagenet er i stor grad ansvarlig for å opprettholde hudens elastisitet og styrke, og ved nedbrytingen av dette stoffet vil hudens kvalitet også bli dårligere. Men det finnes heldigvis knep for å bremse den negative utviklingen og sånn unngå at rynker og generell aldring av huden opptrer for tidlig.

 

Bruk solkrem

UV-stråler fra sola trenger dypt ned i huden, og er en sannsynlig hovedårsak til at huden eldes. Når man oppholder seg i sola er det derfor alfa omega å bruke solkrem. Husk at UV-strålene ikke bare dukker opp i direkte sollys. Også i overskyet vær når strålene ned til oss, i tillegg til at de reflekteres i omgivelsene omkring oss. For å unngå rynker bør du bruke solkrem året rundt.

 

Stump røyken

Røyking er en skikkelig synder når det kommer til dårlig hud. Nikotinen får blodkarene til å trekke seg sammen, og gjør dermed at huden får dårligere næringstilførsel. Røyken skader blodkarene, i tillegg til at den gjør sitt for å bryte ned både kollagen og elastin – viktige elastiske og støttende fiber i huden. Resultatet er en rynkete, slapp hud.

 

Rens huden

Litt pleie og omsorg kan gjøre underverker. Overdreven tilførsel av fuktighet gjennom kremer og oljer behøver ikke nødvendigvis være den beste løsningen. Hudens egen fuktighet kan reduseres dersom den tilføres for mye eksternt, og man vil dermed være avhengig av kremer for å opprettholde en sunn balanse. Forsøk heller å rense huden oftere dersom du vil unngå rynker. Ved å fjerne døde hudceller på hudoverflaten og stimulere hudens egen fuktbalanse og cellefornyelse, vil man ha langt bedre kår for en mykere og glattere hud.

unngå rynker ved å rense huden godt

 

Få i deg nok antioksidanter

De såkalte frie radikalene er en del av aldringsprosessen. Huden vår påføres stress både innen- og utenifra, og trenger tilførsel av antioksidanter for å kunne hanskes situasjonen. Sørg derfor for å spise mat som er rik på disse små soldatene. Den enkleste, mest tilgjengelige kilden er mat fra planteriket, og da særlig fargesterk mat. Blåbær, spinat, grønnkål og brokkoli er gode kilder som inneholder en mengde næringsstoffer kroppen din vil nyttiggjøre seg.

 

Det finnes altså mange knep man kan benytte seg av for å gi huden de beste vilkårene for å holde seg ung og frisk, og sånn unngå rynker i det lengste. Royal Tan tilfører blant annet kollagen og kobber, som er viktige bidragsytere til sunn og sterk hud. Les mer om Royal Tan her.

 

 

ANBEFALT

ROYAL TAN™

For a deep golden tan

Få en naturlig, gyllenbrun hudfarge
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter. Den gir en dyp, gyllenbrun hudfarge, i tillegg til å ta vare på hud, hår og negler.

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM