fbpx

Trening etter kroppstype

Visste du at man kan legge opp trening og kosthold etter kroppstype? Kanskje du før har hørt om ulike kroppstyper som ektomorf, mesomorf eller endomorf? Har det noe for seg å tilpasse trening ut i fra hvordan kroppstype du har?

 

De ulike typene

Ektomorfe typer gjenkjennes gjerne ved å være tynne og magre og typisk ha lange slanke muskler. Eksomorfe har gjerne vanskelig for å legge på seg. Den mesomorfe er den typiske atleten. Mesomorfe kroppestyper er oftemuskuløse og har lite fett. Den endomorfe kroppstypen er den man i «kvinneverden» typisk kaller eple og pæreform. Det er helt klart rundt hoften, lårene og magen ting legger seg og endormofe kroppstyper er typisk ikke særlig muskuløse. Man skal allikavel ha i mente at alle kropper er ulike, og det er sjeldent en person feks er 100% endomorf – men brukes som en type for å kategorisere.

Hvordan trene ut i fra kroppstype?

Når man har fått et innrykk av kroppstype, kan man legge opp treningen deretter. Det finnes ulike typer trening de ulike kroppstypene bør utføre. Den ektomorfe bør hovedsakelig vektlegge styrketrening for å få et mer atletisk utseende. Den mesomorfe har lett for å trene de fleste idretter, og har derfor et bredere spekter av hvilken type trening som passer best. Mesomorfen kan derfor være litt mer fleksibel. Den endomorfe er nok pga kroppstype ikke skapt for langdistanseløping eller kondisjonstrening. Man kan derfor isteden trene styrke, sykling eller typisk «fitness» trening.

Har det noe for seg å trene basert på kroppstype?

Å bruke kroppstype som fasit for hvordan du skal trene vil være ugunstig. Som nevnt er de ulike kroppstypene bare verktøy for å hjelpe deg på veien med å finne ut hvordan DIN kropp ser ut. Det er ikke dermed gitt at det er fasiten. Kroppstyper kan hjelpe deg på veien ut i fra å finne måter å trene på som passer DEG og DIN kropp. Ingenting er forbudt, så selv om du kanskje er av den endomorfe typen med pæreform, kan du fortsatt være atletisk og elske løping. I tillegg finnes det råd til hvordan man skal spise dersom man er av en bestemt type. Dette vil også bare være retningslinjer og verktøy på veien mot å finne det ideelle for akkurat deg!

 

Det kan altså hjelpe å lese om ulike kroppstyper og basere valg av treningsform ut i fra dette. Husk på at det ikke er noen fasit!

 

Kilder

  1. Kk.no

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

OPTIFUNCTION™

Muscle, joint & bone

Få en lettere hverdag med mindre muskel- og skjelettplager
OptiFunction er et avansert kosttilskudd utviklet for å lindre og forebygge betennelsestilstander i muskler og ledd, 100% naturlig. I tillegg styrkes og beskyttes skjelettet, samt kroppens evne til å håndtere stress bedres.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM