fbpx

Tren om morgenen – forbrenn mer fett!

Det kan være tungt å stå opp tidlig for å slå i hjel en treningsøkt, men ønsker du å forbrenne fett, så kan det være et lurt trekk!

Når det kommer til å forbedre kondisjonen eller styrke musklene, så er det samme når på dagen du trener. Men, en ny studie (Midwest Exercise Trial 2) viser at folk som trener før middag ser ut til å miste mer vekt enn personer som gjennomfører nøyaktig samme trening senere på dagen.

I løpet av forsøksperioden trente rundt 100 overvektige unge menn og kvinner fem ganger i uken der de løpte eller gjennomførte en annen øvelse for å få dem til å svette. Hver person skulle trene til de hadde forbrent rundt 600 kcal. Etter 10 måneder hadde nesten alle deltakerne gått ned i vekt, men tallene varierte veldig. Etter å ha undersøkt deltakernes vekttap nærmere, ble det klart at resultatene hang tydelig sammen med når de trente på dagen. Samtlige deltakere trente mellom kl. 07.00 og 19.00, og i gjennomsnitt var vekttapet større for de som trente før kl. 12.00 enn de som trente etter kl. 15.00.

morgentrening økt forbrenning
Trener du tidlig på morgenen, kan det gi deg et større fortrinn på fettforbrenningen. Best effekt får du om du trener tidlig på morgen eller formiddag, og senest kl. 12.

Morgentrenere er mer aktive hele dagen

Forskerne så også noen andre forskjeller mellom de som trente om morgenen og de som gjennomførte treningen senere på dagen. Personer som trener tidlig på dagen har en tendens til å være mer aktive resten av dagen, og de spiste i gjennomsnitt mindre enn de som trente seinere på dag. (Studien påpeker at matinntaket var kun 100 kcal mindre i favør tidlig-trenerne).

Til tross for at sammenhengen mellom trening tidlig på dag og økt vektreduksjon bare kan være tilfeldig, mener forskerne at det likevel kan være en åpenbar link mellom de. Det viktigste i følge forskerne, er at trening påvirker helsen din positivt uansett. Om ikke morgentrening er det du liker best, så er det bedre at du trener senere på dagen enn ingenting.

 

Kilde
Womenshealth.com.au

ANBEFALT

For deg som vil føle mannskraften! 
Alpha Man er et helt nytt og avansert kosttilskudd optimalisert for å booste testosteronnivået i kroppen. Alpha Man har egenskaper som kan gi deg mer energi, øke forbrenningen, sexlysten og evnen til å bygge muskler!

Gå ned i vekt uten å plages av sult og søtsug!
Royal Burner hjelper deg ned i vekt ved å redusere sult og søtsug slik at du spiser mindre og sunnere. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.