fbpx

Tren deg til bedre psykisk helse

Det er videns kjent at trening økter helsen og kvaliteten på helsen din. Trening kan også føre til bedre psykisk helse. Ikke nok med det, viser det seg at trening også kan forebygge psykiske problemer. Les mer om hvorfor og hvordan!

Trening som medisin

Trening brukes som medisin for mange fysiske plager. Dersom man sliter med ryggen blir an anbefalt å gå på tur osv. Trening kan også vøre medisin for psykiske lidelser. Å være i aktivitet stimulerer ulike reseptorer i hjernen. Disse reseptorene danner blant annet lykke hormoner. Det viser seg derfor at trening kan bidra til å medisinere personer som liter med depresjon og angstlidelser.

Trening mot angst

Fysisk aktivitet og trening kan være med på å reduserer en rekke ulike angstlidelser. Det er her viktig at man velger en aktivet som man trives med. Liker man å gå tur i skog og mark er dette helt klart en fin form for trening. Se på trening som en dose medisin. Desto større dose medisin du får, desto friskere blir du. Det er akkurat det samme med trening. Desto mer aktivitet og trening du gjennomfører desto færre symptomer fra angst vil du oppleve!

Trening mot depresjon

Det er godt dokumentert i forskningsmiljøet at dersom du lider av, eller kjenner noen som lider av mild eller moderat depresjon kan fysisk aktivitet bidra til bedre helse og bedre psykisk helse. Det er kartlagt om man kan bytte ut medisiner mot depresjon med trening. Dette viser seg å være tilfelle. Du kan altså trene deg fri fra depresjon! I tillegg vil trening virke forebyggende dersom du for eksempel har personer med depresjons lidelser i familien og selv er redd for å utvikle dette!

Trening for generell bedre psykisk helse

Det er ikke slik at du må ha en psykisk diagnose, hverken depresjon eller angst eller noe som helst symptomatisk for å kunne bruke trening som «medisin» og for bedre psykisk helse. Trening og fysisk aktivitet gjør deg mer opplagt, lykkeligere og gir deg mer energi i hverdagen. Som direkte konsekvens av disse får man helt klart en bedre psykisk helse. Å ta vare på sin psykiske helse er viktig. Sørg derfor for at du trener regelmessig og holder kroppen din i form. I tillegg vil man dersom man har en trent og aktiv kropp ha mindre sjans for å pådra seg psykiske lidelser senere i livet!

Kilder: 

  1. Helsenorge.no

2.  Helsenorge.no/trening-og-fysisk-aktivitet

ANBEFALT

OPTIFUNCTION™

Muscle, joint & bone

Få en lettere hverdag med mindre muskel- og skjelettplager
OptiFunction er et avansert kosttilskudd utviklet for å lindre og forebygge betennelsestilstander i muskler og ledd, 100% naturlig. I tillegg styrkes og beskyttes skjelettet, samt kroppens evne til å håndtere stress bedres.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM