fbpx

Sunne sjokoladekuler

Lite slår smaken av sjokolade, men vi vet alle at det ikke er det beste for kroppen vår. Disse sunne, proteinrike og ikke minst digge sjokoladekulene gjør at du kan spise sjokolade med litt bedre samvittighet. De er superenkel å lage og ikke minst tar det kort tid. Ingrediensene får du kjøpt på en hvilken som helst dagligvare, så ingen helsekost nødvendig! Selvom sunn kos ofte også smaker sunt, smaker disse helt som vanlige sjokoladekuler! 

 

Sunne sjokoladekuler:

200g peanøttsmør

1 ts sirup eller annen søtning, feks honning, sukrin

100g havregryn

4 ss kakao

1-2ts salt

 

Framgangsmåte:

  1. bland sammen peanøttsmør og søtning
  2. Tilsett kakao og salt
  3. Ha til slutt i havregrynene, som også kan males dersom du synes konsistensen burde være enda mer «smooth»
  4. Deigen skal være litt seig, og litt tør. Synes du den er så tør at den ikke kan rulles, tilsetter du litt mer peanøttsmør. Er den så «våt» at den ikke kan rulles tilsetter du mer havregryn
  5. Legg deigen din på kjøkkendisken og rull den til en lang pølse. Del pølsen opp i mindre biter som skal rulles til kuler
  6. Rull ut deigen til små kuler som passer en perfekt munnfull
  7. Sett i kjøleskap i 1 time og de er serveringsklar
  8. Kan oppbevares i kjøleskap i ca 1 uke i boks, eventuelt kan de fryses

 

 

Dette er en genial oppskrift ettersom alle ingrediensene er lett å få tak i. I tillegg er den gluten og laktosefri, perfekt for allergikere. Kulene smaker FAKTISK skikkelig sjokolade, og kan lett erstatte den usunne sjokolade som kjøpes på dagligvare. Kulen faller nok i smak både hos de store og de små!

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER