fbpx

Sunne potetchips helt enkelt!

Sunt potetgull høres nesten for godt ut til å være sant, men denne enkle oppskriften beviser at det er mulig!

Begynner du å gå gjennom kostholdet ditt og ser på alt som tilhører den klassiske «nei-listen», så er det stor sannsynlighet for at potetgull er en av disse matvarene. Heldigvis trenger det ikke å være slik!

Poteter i seg selv er næringsrike og sunne. Potetene inneholder relativt få kalorier, men rikelig med karotenoider og flavenoider, i tillegg til en rekke ulike vitaminer. Problemer med potetgull er derfor ikke selve poteten, men hvordan den er tilberedt.

Under produksjonen av potetgull blir potetflakene enten fritert eller bakt i usunt fett, og deretter dynket i  mengder med salt som heller ikke er bra i store mengder. Alt det sunne vi får fra poteten blir derfor totalt overskygget av de andre usunne næringsstoffene vi tilsetter. Løsningen på dette er å lage potetgullet selv, og oppskriften under er så enkel at det faktisk tar seg gjøre på bare noen minutter (1).

 

Hjemmelagde og sunne potetchips!

sunt potetgull
Sunt hjemmelaget potetgull på bare noen få minutter! Fritt for usunne fettsyrer.
  1. Bruk en ostehøvel eller en skarp kniv å skjær poteten  tynne skiver. Sørg for å bruke en skarp høvel/kniv slik at det er enkelt å skjære gjennom poteten.
  2. Dryss over litt salt og pepper, men forsøk å begrense mengden salt til et minimum.
  3. Her er trikset! Stek potetflakene i mikrobølgeovnene på høyeste varme i 10-14 minutter. Hold øye med de under stekingen, så du må ikke forlate kjøkkenet mens de steker på full styrke. Det tar en stund før de begynner å ta form som potetflak, men når de gjør det,  kan du ta de ut når du selv synes at de ser ferdig ut.

Tips:
Piff gjerne opp smaken med litt krydder, for eksempel pepper, hvitløkskrydder, paprikakrydder eller basilikum.

Et sunt tips til tilbehør

sunt potetgull
Guacamole er et sunt og godt alternativ som tilbehør til chipsene.

Mos en myk avokado i en bolle. Bland inn en skje med usøtet, vanlig gresk yoghurt. Tilsett litt lime, en klype salt og eventuelle urter og krydder du liker, og rør det hele sammen til en lekker guacamole!

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER