fbpx

Sunn snacks du kan nyte med god samvittighet

Det er deilig å unne seg noe godt fra tid til annen. Dessverre fører snacks ofte med seg mye sukker og tomme kalorier, og man sitter igjen med en dårlig samvittighet. Det behøver du ikke hvis du lager is på denne måten!

Unn deg selv litt sunn snacks i disse sommertider. En kald is er en forfriskende måte å kjøle seg ned på, og når man i tillegg får i seg viktige vitaminer og næringsstoffer føles det ekstra godt å unne seg noe godt.

 

Bruk frukt og bær

Den perfekte måten å få i seg ekstra frukt og grønt på er gjennom å lage litt sunn snacks av dem. All frukt og bær gjør seg som is, bare fantasien setter grenser! Kiwi, vannmelon og mango er perfekte til å fryses på pinne for så å dyppes i sjokolade eller yoghurt. Hva med å teste jordbær på pinne? Banan dyppet i sjokolade? Lag på lag med mango, kiwi og jordbær?

 

Yoghurt tilfører proteiner og gir ekstra sunn snacks

Yoghurt inneholder sunne melkebakterier og en god dose proteiner. Det kan fryses ned som et av flere lag på isen, eller du kan fryse isen på forhånd for så å dyppe den i yoghurt og legge den til frys igjen. Kanskje frister det med strø av noe slag på? Mandelflak eller knuste nøtter kan gi en herlig krisp til den sunneste desserten du kan komme på.

 

Jordbær dyppet i gresk yoghurt

sunn snacks

Jordbær er fulle av antioksidanter, og er en slager blant sommerdessertene. Den søte, gode smaken gjør den godt egnet til å stille søtsuget. Gresk yoghurt har dessuten lite fett og sukker, i tillegg til å være rik på protein, jod og kalsium. La denne som sunn snacks allerede i dag!

Du trenger:

  • Ferske jordbær
  • Gresk yoghurt
  • Pinner

Enkelt, eller hva? Fjern stilken fra jordbæra, stikk en pinne i bæra og dypp den i gresk yoghurt. Legg dem i fryseren en times tid. Sunn snacks klar til servering!

 

Banan dyppet i sjokolade

Banan og sjokolade er en uslåelig kombinasjon. Enda bedre blir den som frossen! Banan er dessuten en god kilde til B6 og kalium, som er viktige for energiomsetning og muskelfunksjon. Bananens innhold av kostfiber gjør dessuten at du kan nyte dette som sunn snacks med den aller beste samvittighet.

Du trenger:

  • Banan
  • Smeltet sjokolade
  • Strø

Her er det bare fantasien som setter grenser. Skrell bananen, tre en pinne inn ene enden, dyp den i sjokolade og strø hva enn du måtte ønske over. Det er godt med noe sprøtt til den søte bananen og sjokoladen, så vi anbefaler sterkt å hakke nøtter! Bruker du lettsaltede nøtter får du en deilig saltsmak også.

 

Kiwi, mango og jordbær-etasjer

sunn snacks

Denne friske isen er perfekt for å kjøle seg ned en varm dag. Den inneholder kun sunne råvarer, og kan telle som én av fem om dagen. Du står fritt til å velge de fruktene du vil, i de villeste kombinasjonene du kan komme på. Vårt forslag inneholder kiwi, mango og jordbær.

Du trenger:

  • Kiwi
  • Mango
  • Jordbær

Kjør hver av fruktene glatt i en blender, og hell dem lagvis over i egnet beholder. Legg i fryseren, og få vann i munnen mens du venter på en herlig, sunn snacks proppfull av næring.

 

Sunn snacks kan hjelpe mot søtsug

Denne typen desserter er i stor grad blottet for sukker, avhengig av hvilken sjokolade du eventuelt velger å dyppe isen i. Det tynne sjokoladetrekket er ingen tvingende nødvendighet heller, og yoghurt er et vel så godt alternativ. Sunnere snacks er uansett en fin måte å dempe cravings etter søtt og usunt på.

Sliter du med å bli kvitt søtsuget kan Royal Burner være et godt hjelpemiddel. Dette kosttilskuddet inneholder råvarer av høy kvalitet som hjelper deg å bekjempe trangen etter å spise noe søtt. Royal Burner inneholder dessuten glucomannan, som har en dokumentert effekt for å dempe sultfølelsen. Les mer om Royal Burner her.

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER