fbpx

Sunn salat også for deg på lavkarbo!

Vektkontroll krever dedikasjon og vilje. Selv om du setter strenge krav til deg selv i matveien, trenger du ikke ta til takke med mat som ikke er både smakfull og spennende!

Lavkarbo er kjent som en diett hvor man reduserer mengden karbohydrater til fordel for mer proteiner og fett i kostholdet. Dietten kan oppleves som effektiv for vektnedgang, men setter strenge krav til hva man kan og ikke kan spise. Sunn salat kan man ha i de fleste dietter. Er du på lavkarbo og jakter på nye, spennende oppskrifter bør du prøve denne brokkolisalaten!

 

Hva er lavkarbo?

Karbohydrater har fått en versting-rolle i kampen mot kiloene. Mange har et kosthold hvor det ikke er balanse mellom proteiner, fett og karbohydrater, som alle er viktige næringsstoffer for en sunn og frisk kropp.

Mange har valgt å kutte drastisk ned på mengden karbohydrater i kostholdet for å gå ned i vekt. Formålet er å redusere mengden karbohydrater og i stedet øke mengden proteiner og fett. Grunnprinsippene bygger på å kutte alle former for brød, pasta, ris, poteter og sukkerholdige produkter som godteri og brus. Grønnsaker og sunne fettkilder tar en stor del av kostholdet ditt.

lavkarbo
Lavkarbodietter inneholder få karbohydrater til fordel for mer fett og proteiner.

 

Lavkarbo brokkolisalat med bacon og pistasjnøtter

Enkel, sunn salat som smaker helt fantastisk. Den egner seg like godt alene som den gjør som tilbehør til middagen.

Du trenger:

  • 50 g pistasjnøtter
  • 120 g bacon
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss kaldpresset olivenolje
  • ½ ts salt
  • 1 ts svart pepper
  • 1 brokkoli
  • 2 reddiker
  • 3 ss tranebær

Slik gjør du det:

Rist pistasjnøttene i en tørr stekepanne til de får litt farge. Sett til sides, og stek finskåret baconbiter i stekepannen. Legg dem over på papir så de blir sprø. Bland yoghurt og finhakket hvitløk, og rør inn salt, olje og pepper. Bland inn brokkoli kuttet i småbiter, tynne skiver reddiker og tranebær. Rør inn mesteparten av baconet og pistasjnøttene. Gjem gjerne noen biter som du bruker som pynt før servering av en nydelig, sunn salat.

Tips! Du kan bruke spekeskinke istedenfor bacon, og eple eller melon istedenfor tranebær. For en vegetarversjon kan bacon erstattes med biter av avokado og ristede valnøtter. Like sunn salat, bare fri for kjøtt!

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER