fbpx

Sunn og frisk hud? Dette gjør maten du spiser med huden din!

Ifølge tradisjonell kinesisk medisin finnes en direkte sammenheng mellom kroppens organer og de ulike sonene i ansiktet når det kommer til kviser og urenheter. Hva forteller egentlig huden din deg?

«Face mapping» som metode er basert på at kineserne anser det som en av hudens viktigste oppgaver å formidle tilstanden til kroppens organer. De mener at huden er kroppens speil. Hvorvidt man lar seg overbevise om denne teorien er opp til hver enkelt, men én ting er sikkert, og det er at sunn hud er vakker hud. Hva kan vi lære om sammenhengen mellom kosthold og sunn og frisk hud?

sunn og frisk hud
Det hersker liten tvil om at sunn hud er vakker hud. Det du spiser har mye å si for hvordan huden din har det.

 

Hva sier «face mapping» om kviser i de ulike delen av ansiktet?

Kineserne har dannet seg et kart for hvordan organene dine gjenspeiles i ansiktshuden. For at du skal få sunn og frisk hud, er det nødvendig å sørge for at sunnheten kommer innenfra. Kartet og tilhørende forklaringer omhandler blant annet disse syv punktene:

 • Pannen: stress og for mye usunn mat
 • Mellom øyenbrynene: alkohol, fet mat, melk og sukker. Leveren er tilknyttet dette området
 • Rundt øynene: for lavt væskeinntak. Gjelder også mørke ringer, misfarging eller akne
 • På kinnene: røyking og mye forurensing, samt overoppheting. Lungesystemet er linket til dette området
 • På nesen: blodtrykk, B-vitaminnivå og usunt fett
 • På siden av haken: hormonene kan være på avveie. Ofte i forbindelse med menstruasjon og eggløsning
 • På haken: sats på mer fiber i dietten, og begrens sukkeret. Kan også henge sammen med melkeallergi. Magen er knytt opp mot dette området

 

Hva gjør kostholdet med huden din?

Det er ikke helt ukjent for mange at et stort sjokoladeforbruk kan speile seg i huden din. Sukker og raffinerte kornprodukter er raskt nedbrytbare karbohydrater, som kan trigge kviseutbrudd. Lege og forfatter Rolah O. Lønning nevner at sukker har flere negative effekter på hud og helse. Sukkeret binder seg til proteiner og fibre i huden. Dette gjør at inflammasjonsprosesser igangsettes og kollagenet i huden destrueres. Et sukkerrikt kosthold er med andre ord lite forenelig med sunn og frisk hud, og helse generelt.

sunn og frisk hud
Gode hudrutiner er viktig, men minst like viktig er det å spise riktig.

 

Forfatter og kjendis Kimberly Snyder er kostholdsekspert og har skrevet flere bøker om kosthold og dets virkning på huden. Snyder trekker frem flere kostholdstips både på bloggen og Instagramkontoen sin. Her er fem av hennes beste tips for sunn og frisk hud:

 

 1. Sitron!

Kimberly Snyder hevder at å drikke et glass kokt vann med presset sitron vil hjelpe fordøyelsen. Velfungerende fordøyelse gir utslag i huden.

 1. Mandler!

Proppet med E-vitamin omtales den lille nøtten som en skjønnhetsingrediens. Snyder anbefaler ca. 30 gram daglig, så styrkes hudbarrieren og huden vil bevare sin fuktighet.

 1. Ananas!

Denne tropiske frukten hjelper både fordøyelse og eventuelle indre betennelser. Fersk ananas vil hjelpe kroppen med å bli kvitt problemene.

 1. Søtpotet!

Disse smakfulle potetene er fulle av både vitamin A og C. Søtpotetens antioksidanter kan dermed bidra til å gi deg sunn og frisk hud gjennom å nøytralisere frie radikaler som ellers skaper problemer for hudcellene.

 1. Spinat!

Disse grønne bladene inneholder mye betakaroten, som omdannes til vitamin A og C i huden. Disse vitaminene bidrar til å opprettholde kollagenet i huden, som gir deg fast og frisk hud.

 

ANBEFALT

ROYAL TAN™

For a deep golden tan

Få en naturlig, gyllenbrun hudfarge
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter. Den gir en dyp, gyllenbrun hudfarge, i tillegg til å ta vare på hud, hår og negler.

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM