fbpx

Sunn helgekos med god samvittighet

Helgen nærmer seg med stormskritt og for mange betyr dette fri fra jobb, og ikke minst tid til å slappe av med litt helgekos. Det er lett å slå seg litt vel løs i helgene, og gjerne spise litt mer snacks enn du har behov for. Da kan det være deilig å føle på at man kan ta seg noe godt uten at det går utover samvittigheten. De perfekte oppskriftene for sunn helgekos kommer her. 

Grønnsaker og dip

Grønnsaker og dip kan lages i ulike varianter, og det er så ekstremt enkelt og godt. Den perfekte helgekosen! Variantene av denne kan også variere, og oppskriften nedenfor er bare skissert som tips.

½ Agurk

3 gulrøtter

1/3 kålrabi

1 boks rømme (kesam som sunnere variant)

1 pose valgfri dip mix, for eksempel holiday mix

 1. Bland sammen dip mix og rømme/kesam.
 2. La stå i kjøleskapet i ca 10 minutter for at smaken skal sette seg.
 3. I mellomtiden kan du kutte opp grønnsaker i strimler. Kan serveres samme dag, men holder seg også godt til dagen etter

 

 

Tortillachips av lompe

Det er vel ingen hemmelighet at chips kjøpt i butikken kanskje ikke er den sunneste helgekosen, så hva med å lage selv? Det høres kanskje litt krevende ut, men det er gjort på under 30 minutter, og lager nesten seg selv.

2-4 lomper

Litt nøytral olje, ca 1 ss

Salt

Evt. Annet krydder, for eksempel paprikakrydder, grillkrydder, chillipepper

 1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
 2. Legg antall ønsket lomper oppå hverandre. Bruk et pizzahjul til å skjære lompene i «trekanter», altså som et mini kake/pizzastykke.
 3. Fordel «mini kakestykkene» utover et bakepapirkledd stekebrett, antakeligvis 2 stk.
 4. Pensle med olje. Strø valgfritt krydder over.
 5. Stekes på midterste rille i ca 10 minutter. Vær obs på at steketid avhenger av stekeovn, og at disse har lett for å svi seg.
 6. Når de har fått en gyldenbrun farge taes de ut av stekovnen og avkjøles på rist. Skikkelig sprøtt, godt og sunn helgekos!

Snickerskuler uten sukker

Å lage ting uten sukker kan ofte være et tveegget sverd for mange. Man kan ikke alltid garantere god smak. Med disse snickerskulene kan vi det! De er skikkelig gode, naturlig søte, inneholder ingredienser som er bra for kroppen din og ikke minst sunne som bare det!

150g dadler uten stein

150g salte peanøtter

2-3 ss kakao

 

Til denne oppskriften trenger du en foodprosessor, kraftig smoothiemaskin eller lignende.

 1. Tilsett alle ingrediensen i en foodprosessoren din og sett den på kraftigste «nivå»
 2. La foodprosessoren gå til du har en jevn og fin masse, gjerne klumepfri
 3. Bruk en teskje for å porsjonere ut mengden «deig»
 4. Rull til runde kuler i hånden, kan legges direkte i boks
 5. Sett boksen i fryseren i ca 1 time.

Kan oppbevares både fryst og i kjøleskap relativt lenge. Perfekt å ta opp innimellom når du har lyst på noe snacks. Kulene kan også rulles i enten kakao, hakkede nøtter, kokos eller lignende. Alt etter hva som frister

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM