fbpx

Styrkeøvelsene som forbrenner mest

Å trene for vektnedgang kan være et effektivt hjelpemiddel. Det finnes ulike typer økter du kan trene for at forbrenningen din skal øke. Her får du eksempel på en treningsøkt med 3 styrkeøvelser som øker forbrenningen din! Det nevnes tilpasninger til øvelsen dersom du ikke skulle ha tilgang på treningssenter!

Øvelse 1 – Knebøy

Knebøy er den ultimate øvelsen. Den aktiverer nesten hele underkroppen din altså nesten halvparten av kroppen din. Å inkludere denne i treningsøkten er nesten et must. Øvelsen utføres enkelt i et knebøy stativ på treningssenteret. Start i topp posisjon og bøy til ca 90 grader i kneleddet. Desto dypere du går desto mer effektiv er øvelsen! Se video for detaljer beskrivelse. Start med en vekt du er sikker på at du klarer og øk deretter. Ta sikte på å økte ca 1,5 kg i uka dersom du trener fler enn 1 gang. Øvelsen skal gjøres i 4 sett der 1 sett inneholder 10 repetisjoner. Ta 10 repetisjoner etterfulgt av ca 60s pause og gjenta 4 ganger!

Variasjon: Dersom du ikke har tilgang på treningssenter kan øvelsen utføres hjemme uten vekter. Du kan eventuelt fylle vann i 2 1,5l brusflasker og holde disse ned langs siden eller foran deg.

Øvelse 2 – Markløft

Markløft er litt i samme gaten som knebøy. Markløft er en øvelse som aktiverer store muskelgrupper ergo forbrenner mer enn øvelser som aktiverer små muskelgrupper. Markløft kan være en litt teknisk krevende øvelse, men med de riktige tipsene er det gjennomførbart for de fleste! Denne øvelsen krever også treningssenter, men under nevnes en variasjon som kan utføres hjemme uten utstyr! Øvelsen gjennomføres ved at du har stangen foran deg, slik som i videoen der du aktivt bruker baksiden av kroppen din til å løfte den opp. Start med å løfte kun stangen for å øve teknikk. Løft videre med vekter du er komfortabel med. Øvelsen utføres i 5 sett med 8 repetisjoner i hvert sett. Ta 8 repetisjoner, ha pause i ca 60s og gjør dette 4 ganger til!

Variasjon: Fyll 1 1,5l flakse med vann og hold den foran deg istedenfor stangen. Denne variasjonen krever gjerne litt fler repetisjoner enn med vektstang da du ikke får så mye motstand.

Øvelse 3 – Benkpress

Benkpress er i motsetning til de to overnevnte øvelse en styrkeøvelse som aktiverer store deler av overkroppen din. Dette er også en viktig del av kroppen som må involveres i en styrkeøkt. Det er viktig at kjernen aktiveres samtidig som både bryst og armer for kjørt seg. På denne måten involverer du stor deler av musklene som er på overkroppen din. Øvelsen utføres også på treningssenter i et benkpress-stativ med vektstang. Her er også teknikk viktig så se nøye på videoen. Øvelsen utføres i 3 sett med 15 repetisjoner. Gjør 15 repetisjoner, ha pause til musklene kjennes bra ut igjen og gjenta 2 ganger til.

Variasjon: Kan utføres hjemme på en krakk med fylt flaske som vekt. Fyll 2 flasker med vann og bruk disse som motstand.

Kilder: 

  1. Elemental.medium.com

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

OPTIFUNCTION™

Muscle, joint & bone

Få en lettere hverdag med mindre muskel- og skjelettplager
OptiFunction er et avansert kosttilskudd utviklet for å lindre og forebygge betennelsestilstander i muskler og ledd, 100% naturlig. I tillegg styrkes og beskyttes skjelettet, samt kroppens evne til å håndtere stress bedres.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM