fbpx

Derfor bør du spise mer yoghurt – godt for både helsa og vekta!

Yoghurt er godt til mer enn bare frokost. Det er en kilde til mange næringsstoffer, og studier viser at yoghurt kan være gunstig når man skal slanke seg. Sjekk hvorfor du bør spise mer yoghurt.

Yoghurt er en skjult skatt. Den kan brukes i uendelig mange oppskrifter, smaker like godt til frokost som til kvelds, og kan enkelt tas med som lunsj. Det smakfulle produktet bør være en del av ditt kosthold. Helsedirektoratet anbefaler et daglig inntak av 3 porsjoner magre meieriprodukter. Dermed har du en ypperlig grunn til hvorfor du bør spise mer yoghurt!

spise mer yoghurt
Yoghurt er bra for helsa, og kan med fordel være en del av kostholdet ditt.

 

Hvorfor er yoghurt bra for deg?

Det syrnede meieriproduktet er en kilde til mange viktige næringsstoffer, og har særlig høyt innhold av:

  • Nødvendig både for å bygge muskler og å holde deg mett.
  • Styrker skjelettet og kan bidra til regulering av energi- og fettbalanse.
  • Gunstig for forbrenningen din, og for utviklingen av hjerne og nervesystem hos små barn.

60% av inntaket av kalsium og jod kommer fra melk og meieriprodukter. Du bør derfor spise mer yoghurt for å få i deg disse næringsstoffene. Yoghurten inneholder også de sunne melkesyrebakteriene tarmfloraen din trenger for å fungere optimalt.

 

Yoghurt og slanking

Flere studier viser en gunstig effekt av yoghurt ved vektnedgang. Mer forskning må til, men noen teorier er likevel utarbeidet. Yoghurt er tilsatt en bakteriekultur som man ser kan ha en sammenheng med vektnedgang og flere gunstige helseeffekter. I tillegg kan kalsiuminnholdet ha betydning for reguleringen av energi- og fettbalansen, ved å redusere lagringen av fett. Dessuten er proteininnholdet alene god nok grunn til at du bør spise mer yoghurt. Det bidrar nemlig til at du holder deg mett lenger, slik at du unngår overspising.

spise mer yoghurt
Yoghurt inneholder viktig næring, og kan enkelt spices opp for enda mer av godsakene for helsa di.

 

Yoghurt som sukkerbombe – en myte

Mange skriker ut om skyhøyt sukkerinnhold i yoghurt og den har derfor fått et ufortjent rykte som sukkerbombe. Visst kan du finne yoghurttyper som inneholder enorme mengder, men du kan også helt fint finne utgavene helt uten tilsatt sukker. Utvalget av yoghurt med lite eller ingen tilsatt sukker er enormt stort.

Yoghurt naturell er dessuten helt suveren i matlaging. Tzatziki er en type dressing som er mye brukt i Hellas og Tyrkia. Den er basert på yoghurt, og passer til både fisk, kjøtt og salater. La den erstatte sauser og dressinger, så har du et sunt alternativ som smaker godt. Aldri lagd tzatziki før? Det er kjempelett, og en fin måte å spise mer yoghurt på! Prøv denne oppskriften:

Du trenger:

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 1 ½ agurk
  • 2 hvitløksfedd
  • ½ ts salt
  • ½ ts kvernet pepper

Slik gjør du det:

Del agurken i to og skrap ut frøene. Rasp agurken og dryss salt over. La det trekke i 5-10 minutter før du presser ut vannet. Desto mer vann du blir kvitt, desto fastere blir tzatzikien. Bland agurken sammen med finhakket hvitløk og rør det inn i yoghurten. Smak til med kvernet pepper.

Tips: Rør gjerne inn litt revet sitronskall for en ny vri. For en mer pyntet utgave kan du toppe den med biter av agurk eller litt persille.

spise mer yoghurt

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM