fbpx

Spis nøtter – gå ned i vekt

Var du klar over at noen så godt som nøtter faktisk kan bidra til sunn vektreduksjon? Men du må innta det med måte. Les her for å finne ut hvordan det kan hjelpe deg ned i vekt!

Vektreduksjon kan foregå på mage måter, men et fellestrekk er som følger: «Skal du gå ned i vekt og samtidig opprettholde den samme vekten over tid, så er det som regel de små og sunne grepene som skaper resultater».

En ny studie har nok en gang bevist at selv små endringer kan føre til store resultater. En studie publisert i tidsskiftet BMJ Nutrition, Prevention & Health, kom frem til at «å bytte ut bare en halv porsjon mindre sunn mat (som rødt kjøtt, bearbeidet kjøtt, pommes frites, desserter eller potetgull/chips) med nøtter, er knyttet til mindre langsiktig vektoppgang, og en redusert risiko for overvekt hos voksne.

ned i vekt med nøtter
Bytt ut typisk usunn snack med nøtter, og du kan faktisk oppleve å gå ned i vekt!

Nøtter kan føre til vektreduksjon

Resultatene er basert på data innsamlet fra tre ulik undersøkelser som er blitt utført blant helsepersonell, hvorav 27 521 menn, 61 680 kvinner og 55 684 yngre kvinner. Gjennomsnittlig vektøkning på tvers av deltakerne var 0,32 kg per år, og et høyere inntak av nøtter var tydelig assosiert med en redusert vektøkning. Blant deltakerne deltakerne som inntok nøtter var gjennomsnittlig vektreduksjon -0,19 kg. For de som inntok valnøtter var vektreduksjonen -0,37 kg, for peanøtter  -0,15 kg og for tre andre ryper nøtter -0,36 kg.

Nøtter er svært næringstette matvarer og gode kilder til sunt fett, fiber, protein, vitaminer og mineral. Til tross for sitt høye kaloriinnhold, har de derfor lenge blitt regnet som et sunt alternativ til snacks.. En studie fra tidsskriftet New England Journal of Medicine fant at personer som spiste en håndfull nøtter fem eller flere ganger i uken, hadde 29 % lavere risiko for å dø av hjertesykdom enn de som ikke gjorde det.

 

Kilde
Womenshealth.com
Nutrition.bmj.com

ANBEFALT

ALPHA MAN™

Feel stronger and energetic!

Få tilbake kraften og energien
Alpha Man er et avansert kosttilskudd optimalisert for å booste testosteronnivået i kroppen. Alpha Man har egenskaper som kan gi deg mer energi, øke forbrenningen, lysten og evnen til å bygge muskler.

LES MER

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM